Top

Kunstkaart, Vincent van Gogh.

  • Kunstkaart, Vincent van Gogh.
  • Kunstkaart, Vincent van Gogh.
  • Kunstkaart, Vincent van Gogh.
5,50

Café terras bij nacht, Vincent van Gogh.

Prachtige royale dubbele ansichtkaart met kunstafbeelding in hoogglans.

Afmetingen: 14,8 cm x 20,5 cm.

Prijs is inclusief envelop.

Wanneer de ansichtkaart niet op voorraad is, kan er een levertijd zijn van 7 tot 10 werkdagen. 

Achtergrond informatie:

Vincent Willem van Gogh (1853 – 1890) was een Nederlands kunstschilder. Zijn werk valt onder het postimpressionisme, een kunststroming die het negentiende-eeuwse impressionisme opvolgde.

Van Goghs invloed op het expressionisme, het fauvisme en de vroege abstractie was enorm en kan worden gezien in vele andere aspecten van de twintigste-eeuwse kunst.

Het Van Gogh Museum in Amsterdam is gewijd aan het werk van Van Gogh en zijn tijdgenoten.
Van Gogh wordt tegenwoordig gezien als een van de grote schilders van de 19e eeuw. Deze erkenning kwam echter pas laat. Tijdens zijn leven werd er waarschijnlijk maar één schilderij verkocht: De rode wijngaard (Poesjkinmuseum in Moskou). 

Anna Boch, een Belgische kunstenares en zus van zijn vriend Eugène Boch kocht het voor 400 toenmalige frank op de expositie van de Brusselse Les XX in 1890, een paar maanden voor Van Goghs dood.

Er verliepen maar drie jaar tussen zijn zwaarmoedige De aardappeleters (1885) en de kleurenexplosie in het zuidelijke Arles (1888). Van Gogh produceerde al zijn werk in slechts tien jaar, voordat hij begon te lijden aan een zenuwziekte en, naar men algemeen aanneemt, zelfmoord pleegde. Zijn roem groeide na zijn dood snel.


Resencies en klantwaarderingen (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code