Top

Kunstkaart, August Macke.

  • Kunstkaart, August Macke.
  • Kunstkaart, August Macke.
  • Kunstkaart, August Macke.
  • Kunstkaart, August Macke.
5,50

Aan de tuintafel, August Macke.

Prachtige royale dubbele ansichtkaart met kunstafbeelding in hoogglans.

Afmetingen: 14,8 cm x 20,5 cm.

Prijs is inclusief envelop.

Wanneer de ansichtkaart niet op voorraad is, kan er een levertijd zijn van 7 tot 10 werkdagen. 

Achtergrond informatie:

August Macke werd in 1887 in Meschede in Sauerland geboren. In zijn kinderjaren woonde Macke in Keulen en in Bonn. Van 1904 tot 1906 studeerde Macke aan de kunstacademie en aan de kunstnijverheidsschool in Düsseldorf. Hij kon er zijn draai niet vinden en in 1907/1908 ging Macke naar de schilderschool van Corinth in Berlijn. Maar ook daar voelde hij zich al snel niet thuis.

In 1909 trouwt Macke met Elisabeth Gerhardt, ze gaan op huwelijksreis naar Parijs, waarna ze aan de Tegernsee gaan wonen.

In 1910 reist Macke naar München, waar hij contact legt met Franz Marc, met wie hij een vriendschap voor het leven sluit. De wederzijdse invloeden zijn bijvoorbeeld goed af te lezen aan het streven naar harmonie dat de werken van beide kunstenaars kenmerkt. Via Franz Marc komt Macke in contact met de andere leden van Der Blaue Reiter, zoals Wassily Kandinsky en wordt ook lid van Der Blaue Reiter.

Samen met Louis Moillet en met Paul Klee ontwikkelde Macke het idee van een studiereis naar Noord-Afrika. Op kosten van Koehler wordt het plan in 1914 werkelijkheid. Drie weken duurde de reis, maar zij had een grote invloed op de werken die zij later nog produceerden. Tijdens zijn reis maakte Macke vele aquarellen, tientallen tekeningen en ook nog veel foto’s. Een zeer productieve tijd volgde, allerlei kunstwerken met daarin de motieven die hij op zijn reis gezien had zagen het licht.

Het uitbreken van de oorlog maakt aan alles een abrupt eind. In september 1914 moet Macke het leger in en een paar weken later, op 26 september, sneuvelt hij. Marc schreef een in memoriam voor zijn vriend:
 
“In de oorlog zijn wij allen gelijk. Maar onder duizend dapperen treft de kogel een onvervangbare. Met zijn dood wordt de cultuur van het land een hand afgehouwen, een oog uitgerukt”. ”Wij schilders weten heel goed, dat met het wegvallen van zijn harmonieën de kleur in de Duitse kunst vele tinten bleker zal worden, een doffere, drogere klank. Hij heeft voor ons allen de kleur haar helderste en schoonste klank gegeven, klaar en helder als zijn hele leven was”.


Resencies en klantwaarderingen (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code