Top

Kunstkaart, Ilja Repin.

  • Kunstkaart, Ilja Repin.
  • Kunstkaart, Ilja Repin.
  • Kunstkaart, Ilja Repin.
4,95

De Wolgaslepers, 1870,  Ilja Repin.

Prachtige royale dubbele kunstkaart met kunstafbeelding in hoogglans.

Afmetingen: 21 cm x 10,5 cm.

Prijs is inclusief envelop.

Wanneer de kaart niet op voorraad is, kan er een levertijd zijn van 7 tot 10 werkdagen. 

Achtergrond informatie:

Ilja Jefimovitsj Repin (1844 – 1930) was een Russische kunstschilder. Hij wordt beschouwd als de belangrijkste vertegenwoordiger van De Trekkers, een Russische kunstenaarsgroep die tot het Realisme wordt gerekend.
 
Repin wordt gerekend tot de belangrijkste sociaal realisten in de schilderkunst van eind 19e/begin 20e eeuw. Zijn schilderijen verhalen over het leven in Rusland.
 
Zijn schilderij De Wolgaslepers (1873) geeft de beste uitbeelding van de schrijnende werkelijkheid in die tijd. Kenmerkend in dit schilderij is dat elk gezicht zijn eigen karakter heeft.

Repin heeft voor de Wolgaslepers alle pathetische registers heeft opengetrokken. De subtiliteit die hij zo vaak elders etaleerde, ontbreekt in dit machtige werk volkomen. Het afzien van deze ‘have nots’ is zo immens dat je alleen maar een monument voor de mensen kunt oprichten. En dus maakte Repin een lange reeks van prototypen van slepers. Mensen van vlees en bloed, zeker, maar tegelijk geen bestaande personages. In de schilderkunst was dat niets nieuws: Goya werd er met zijn 'Verschrikkingen van de oorlog' beroemd mee.  Géricault herhaalde het motief van het lijden nog eens in 'Het vlot van de Meduse', ook een scène die een monumentaliteit van het lijden creëert.
 
De kans is groot dat Repin zich voor de opzet van de Wolgaslepers heeft laten beïnvloeden door een schilderij van Jozef Israëls. Het werk dat in de National Gallery in Londen hangt, toont een duingezicht met een schip. Het is een doek met een idee, dat Repin waarschijnlijk heeft geïnspireerd  tot de uiteindelijke Wolgaslepers.


Resencies en klantwaarderingen (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code