Top

The Green Prince

  • The Green Prince
  • The Green Prince
  • The Green Prince
  • The Green Prince
9,95

The Green Prince

The Green Prince vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van Mosab Hassan Yousef, zoon van een Hamas leider, die in dienst gaat van de Israëlisch veiligheidsdienst Shin Bet.

Mosab Hassan Yousef schafte op zijn zeventiende geweren aan voor de Palestijnse strijd, werd betrapt en gevangen gezet.

Alle Palestijnen die gearresteerd worden, schijnen de vraag te krijgen of ze voor Shin Bet willen werken - maar met Israël samenwerken is in de ogen van een Palestijn beschamender dan je eigen moeder verkrachten, vertelt Mosab Hassan Yousef.


Omdat hij zo teleurgesteld is in de wijze waarop Hamas binnen de gevangenis met zijn mensen omspringt, kiest Mosab Hassan Yousef er toch voor om dit verraad te plegen.

The Green Prince is gebaseerd op een boek over Mosab Hassan Yousef, Son of Hamas: A Gripping Account of Terror, Betrayal, Political Intrigue, and Unthinkable Choices.


De documentaire heeft als basis twee interviews, een met Mosab Hassan Yousef en een met zijn ‘handler’ binnen de Shin Bet, Gonen Ben-Yitzhak. Verder zijn er beelden die een impressie geven van het leven van Palestijnen in bezet gebied.

De indringende manier waarop de hoofdpersonen hun verhaal vertellen, rechtstreeks in de camera, maakt The Green Prince tot een zeer indrukwekkende documentaire.Resencies en klantwaarderingen (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code