Top

Otello, Deutsche Oper Berlin, 1962

  • Otello, Deutsche Oper Berlin, 1962
  • Otello, Deutsche Oper Berlin, 1962
  • Otello, Deutsche Oper Berlin, 1962
  • Otello, Deutsche Oper Berlin, 1962
  • Otello, Deutsche Oper Berlin, 1962
  • Otello, Deutsche Oper Berlin, 1962
  • Otello, Deutsche Oper Berlin, 1962
27,95

Opera DVD: Otello Verdi, Live opname vanuit de Deutsche Oper Berlin, 1962
.
Release Datum: 21-08-2012
Label: Arthaus Musik
Art.nr.: 101644

Geluids Formaat: PCM Stereo - Beeld Formaat: 4:3
Ondertiteling: DE,GB,FR.ES,IT - Speelduur: 155 min
 

Desdemona - RENATA TEBALDI
Otello - HANS BEIRER
Jago - WILLIAM DOOLEY
Cassio - MARIO FERRARA
Emilia - SIEGLINDE WAGNER

Deutsche Oper Berlin
Dirigent - Giuseppe Patané
Decor - Wilhelm Reinking
Regie - Hans-Peter Lehmann

Toen Renata Tebaldi Desdemona in Verdi's Otello in de Londense Covent Garden in 1950 zong, was het haar eerste opera optreden buiten Italië. Deze rol speelde ze tevens tijdens haar laatste optreden met het Metropolitan Opera in New York in 1973. Tussen deze twee voorstellingen vertolkte ze zo'n honderd maal Desdemona, niet meegerekend zijn twee studio-opnames met Alberto Erede en Herbert von Karajan.

Het was Arturo Toscanini, die de naam "Voce d'angelo '(stem van een engel) voor haar bedacht. Ze maakte haar zeer geprezen debuut als Desdemona met het Metropolitan Opera in 1955 en vanaf dat moment werd New York de focus in haar leven. Van daaruit maakte ze regelmatig en uitgebreide tournees over de hele wereld, maar opera optredens in Europa - in het bijzonder Noord-Europa - waren uiterst zeldzaam. Tebaldi bezocht Berlijn op slechts twee gelegenheden. Ze gaf een alom geprezen concert in de Deutschlandhalle mei 1961. Bij die gelegenheid beloofde ze haar fans dat ze terug zou keren en de Berliner Morgenpost ving het 'gerucht' op dat ze in haar klassieke rol als Desdemona zou verschijnen bij de Deutsche Oper Berlin, die op het punt om opnieuw geopend te worden.

Deze Otello productie was van begin af aan gepland als een media-evenement, met camera's aanwezig, zelfs bij de voorbereidende repetities. De eerste uitvoering vond plaats voor een uitgenodigd publiek op 30 augustus 1962 en werd uitgezonden door de Sender Freies Berlin (SFB), de tweede voorstelling was toegankelijk voor publiek werd uitgezonden door SFB-Hörfunkprogramm.

"Tebaldi, in staat tot het produceren van verrukkelijke aanhoudende pianissimo, vervalt nooit tot overdaad in haar voorstellingen. In de slotakte, die zo goed als wordt gedomineerd door Desdemona, leek ze te streven naar een stijl van bijna klassieke soberheid, zonder enige sentimentaliteit snikken. Zelfs de hardste, meest angstige kreten van pijn werden ingepast in de algemene lijn van het sublieme muzikale vorm. 'Kurier


Resencies en klantwaarderingen (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code