Top

Sibelius: 7 Symphonies, Hannu Lintu

  • Sibelius: 7 Symphonies, Hannu Lintu
  • Sibelius: 7 Symphonies, Hannu Lintu
  • Sibelius: 7 Symphonies, Hannu Lintu
  • Sibelius: 7 Symphonies, Hannu Lintu
  • Sibelius: 7 Symphonies, Hannu Lintu
  • Sibelius: 7 Symphonies, Hannu Lintu
  • Sibelius: 7 Symphonies, Hannu Lintu
  • Sibelius: 7 Symphonies, Hannu Lintu
  • Sibelius: 7 Symphonies, Hannu Lintu
69,95

Sibelius: 7 Symphonies,
Hannu Lintu and the Finnish Radio Symphony

Release datum: 24-11-2015

Label: Arthaus Musik

Omschrijving: Concert DVD

Art.nr.: 101796


Dvd, 5 disks, Speelduur totaal: 595:00

Kwaliteit: Stereo

Taal: Engels

EAN 0807280179699


Inhoud:

SIBELIUS
7 Symphonies
Dirigent:Hannu Lintu
Orkest :Finnish Radio Symphony Orchestra

DVD 1
Symphony No. 1 in E minor, Op. 39
Symphony No. 2 in D major, Op. 43
DVD 2
Symphony No. 3 in C major, Op. 52
Symphony No. 4 in A minor, Op. 63
DVD 3
Symphony No. 5 in E-fl at major, Op. 82
Symphony No. 6 in D minor, Op. 104
DVD 4
Symphony No. 7 in C major, Op. 105
Sibelius, Lintu and 7 Symphonies, Documentary 
narrated by Hannu Lintu
DVD 5
Short film of Sibelius! A film biography by Piia Hirvensalo

Met zijn zeven symfonieën markeert de Finse componist Jean Sibelius een hoogtepunt in het symfonische repertoire van de 20e eeuw.

De muziek doet denken aan het spookachtige van het Finse landschap, draagt ​​een innerlijke kracht en diepte en bewijst zich vol van technische finesse. Hierdoor vormt het werk  - ook heden ten dage - nog steeds een uitdaging voor zowel dirigent als orkest.

 

Voor Sibelius is een symfonie niet een 'compositie' in de gewone betekenis van het woord. Het is een verklaring van het geloof in de verschillende stadia van het leven.

 

Ter gelegenheid van Jean Sibelius ' 150e verjaardag is deze DVD uitgebracht met de live-opnames van de zeven symfonieën door het Finse Radio Symfonie Orkest, opgenomen in het nieuwe Helsinki Music Centre onder leiding van Hannu Lintu.

 

Elke symfonie wordt voorafgegaan door een documentaire en een inleiding, waardoor we door een modern perspectief kunnen kijken naar deze legendarische Finse componist en zijn symfonieën.


Achtergrond informatie:

Jean Sibelius, Finlands bekendste componist.

Jean Sibelius werd geboren in een Fins-Zweedse familie als Johan Julius Christian Sibelius Hämeenlinna op 8 december 1865, en overleed in Järvenpää bij Helsinki op 20 september 1957. Naast componist was hij ook muziekpedagoog en dirigent.

Zijn bekendste werken zijn Finlandia, Valse Triste, het vioolconcert, de Karelia-suite en de Zwaan van Tuonela, een deel uit zijn Lemminkäinen-suite, maar hij schreef veel meer: zeven symfonieën, meer dan honderd liederen en geestelijke muziek.

Sibelius liet zich sterk inspireren door de Kalevala*, het Finse nationale epos, bijvoorbeeld in zijn koorsymfonie Kullervo. Ook verwerkte hij, geheel in de geest van het karelianisme**, elementen van de traditionele muziek uit Karelië*** in zijn werken.

Sibelius verklaarde de stijl van zijn latere werk door te stellen dat andere componisten zich bezighielden met het produceren van cocktails waar hij het publiek puur koud water aanbood.

* De Kalevala is het Finse nationale epos. Het werk werd samengesteld door de folklorist en arts Elias Lönnrot op basis van mondeling overgeleverde volkspoëzie. De eerste versie dateert uit 1835, de uiteindelijke uit 1849.

Het epos is de hoeksteen van de Finse nationale identiteit. Het had invloed op tal van Finse kunstenaars, maar het is dankzij vertalingen in ruim vijftig talen ook buiten Finland bekend geworden.

** Het karelianisme was een culturele beweging die zich aan het einde van de 19e eeuw in Finland voordeed. Het is niet zozeer een stroming in de traditionele zin van het woord; het duidt meer op een zeer grote belangstelling van Finse kunstenaars voor de Kalevala, en voor Karelië in ruimere zin, alsmede op de weerslag die dat had in hun oeuvre.

*** Karelië (Fins: Karjala; Russisch: Карелия, Karelija) is een historische regio in Noord-Europa, die gedeeltelijk deel uitmaakt van Finland maar voor het grootste deel in Rusland gelegen is.Resencies en klantwaarderingen (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code