Top

Shadows of Liberty, DVD (streaming)

  • Shadows of Liberty, DVD (streaming)
0,00

Shadows of Liberty.

http://shadowsofliberty.org/watch/stream/Shadows of Liberty onthult de buitengewone en verontrustende waarheid achter de hedendaagse nieuwsmedia: censuur, cover-ups en controle door multinationals.

Filmmaker Jean-Philippe Tremblay neemt ons mee op een reis door de donkere gangen van de Amerikaanse media, waar mondiale conglomeraten (Samensmelting van een groep ongelijksoortige bedrijven) de dienst uit maken en bepalen wat wij wel of niet te zien krijgen.

De laatste tientallen jaren is door hun overweldigende invloed, nieuwsjournalistiek vervormd en ernstig in haar waarden aangetast.

In een aantal zeer onthullende verhalen geven gerenommeerde journalisten, activisten en academici een kijkje achter de schermen van een ingestort mediasysteem.

Controversiële nieuwsberichten worden onderdrukt, meningen en berichten worden gecensureerd, en levens worden vernietigd, terwijl het serieuze vakgebied voor publiekelijk informatieverstrekking langzaam maar zeker wordt omgezet in een mogelijkheid om winst te maken voor grote bedrijven: nieuws als machtsmiddel en winstgevend product.

Bij het volgen van de geschiedenis van mediamanipulatie door de jaren heen, werpt Shadows of Liberty een cruciale vraag op: waarom laten we het schrijven van nieuws over aan een handvol machtige bedrijven? Hervorming van de media is dringend nodig en de persvrijheid is fundamenteel voor een gezonde democratische samenleving.

Resencies:

Hollywood Reporter

‘The timing couldn’t be better....’

 

The Daily Blog

''You must, you must, you must see this documentary.' - 5 stars*****

 

Neil Young's Film Lounge

'Frightening, enlightening, anger-inducing, thrilling,..the very best of the festival in toto.'

 

Rabble.ca

‘Artistry and clear-eyed political vision rarely come this close together’.

 

Denik Referendum''...a masterpiece of craftsmanship...''Let op: 
Helaas geen ondertiteling.Resencies en klantwaarderingen (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code