Top

Kunstkaart, Ilya Repin

  • Kunstkaart, Ilya Repin
  • Kunstkaart, Ilya Repin
  • Kunstkaart, Ilya Repin
  • Kunstkaart, Ilya Repin
  • Kunstkaart, Ilya Repin
5,50

Ilya Repin, Sadko in the underwater kingdom,1876

Prachtige royale dubbele ansichtkaart met kunstafbeelding in hoogglans.

Afmetingen: 14,8 cm x 20,5 cm.

Prijs is inclusief envelop.

Wanneer de ansichtkaart niet op voorraad is, kan er een levertijd zijn van 7 tot 10 werkdagen. 


Achtergrond informatie:

Ilja Jefimovitsj Repin. (1844 – 1930) was een Russische kunstschilder. Hij wordt beschouwd als de belangrijkste vertegenwoordiger van De Trekkers, een Russische kunstenaarsgroep die tot het Realisme wordt gerekend.
 
Repin wordt gerekend tot de belangrijkste sociaal realisten in de schilderkunst van eind 19e/begin 20e eeuw. Zijn schilderijen verhalen over het leven in Rusland.
 
De invloed van de Franse impressionisten, die hij gezien heeft toen hij omstreeks 1875 in Parijs woonde, is terug te vinden in het gebruik van kleur, licht en schaduw in de latere schilderijen van Repin. Zelf werd hij nooit een impressionist, zijn stijl heeft meer weg van de oude Europese meesters uit de 17e eeuw.
 
Voor Repin moest alles afgebeeld worden als in de werkelijkheid. Hij besteedde dan ook zeer veel aandacht aan allerlei details. Van zowel de personen uit “de Wolgaslepers” als van vele details van andere schilderijen bestaan talloze schetsen betreffende houding, gezichtsuitdukking en dergelijke.


Sadko in the underwater kingdom:

Sadko is de held uit een middeleeuwse Russische legende. Hij was een avontuurlijke handelaar en een gusli speler uit Novgorod.
 
Het verhaal:
Op een dag speelt Sadko op zijn gusli aan de rand van een meer. De Zee Tsaar wordt geraakt door zijn muziek en biedt aan hem te helpen. Sadko krijgt de opdracht een weddenschap aan te gaan met de plaatselijke handelaren over het vangen van een bepaalde vis in het meer. Wanneer hij – met behulp van de Zee Tsaar - de bewuste vis vangt, moeten de andere handelaren hem de weddenschap betalen, waardoor hij een rijk man wordt.
 
Sadko gaat door met handeldrijven op zee met zijn nieuwe rijkdom, maar toont hierbij niet het gespaste respect aan de Zee Tsaar zoals bepaald in hun overeenkomst.
De Tsaar stopt Sadko’s schip op zee. Sadko en zijn bemanning proberen het weer goed te maken door hem goud aan te bieden. Wanneer blijkt dat dit niet voldoende is, dwingt zijn bemanning Sadko in de zee te springen. Daar, onderwater speelt hij wederom op zijn gusli voor de Tsaar, die hierdoor verzacht en hem een bruid aanbiedt. Op zijn advies kiest hij het laatste meisje in een lange rij en gaat naast haar liggen. Hierna ontwaakt hij op het strand samen met zijn nieuwe vrouw. En leeft nog lang en gelukkig... 


Resencies en klantwaarderingen (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code