Top

x Diverse: Riccardo Muti, live from Teatro La Fenice 2003

  • x Diverse: Riccardo Muti, live from Teatro La Fenice 2003
23,95

RICCARDO MUTI, LIVE FROM TEATRO LA FENICE 2003

Release datum: 13-12-2013
Label: Arthaus Musik
Omschrijving: Concert DVD
Art.nr.: 107273

Geluids Formaat: PCM Stereo, DD 5.1, DTS 5.1 - Beeld Formaat: 4:3. Speelduur: 66 min.
 

Werken van:Beethoven, Stravinsky, Caldara en Wagner

Patrizia Ciofi, Roberto Saccà, Michele Pertugi, Nicolas Rivenq

Orkest en Koor van het Teatro La Fenice

Het Venetiaanse theater wordt liefdevol " La Fenice " genoemd, de Phoenix, de vogel die zichzelf periodiek verbrandt om weer op te stijgen uit zijn as als een symbool van eeuwige vernieuwing. Het theater brandde twee keer tot de grond toe af sinds de opening in 1792. Na de eerste brand in 1836 werd het herbouwd volgens de oorspronkelijke plannen van Tommaso en Giambattista Meduna op een nieuwe plek, de Campo San Fantin, waar het weer werd herbouwd na de tweede brand in 1996, die het theater teruggebracht tot zijn naakte fundamenten.

Bij de opening in 2003, werd de wedergeboorte gevierd met een reeks concerten. Riccardo Muti, muzikaal directeur van La Scala, dirigeerde het officiële inaugurele gala concert op 14 december. In aanwezigheid van de Italiaanse president, Carlo Ciampi, dirigeerde Muti het koor en orkest samen met enkele van de beste Italiaanse zangers in een ongewone, maar echt Venetiaans programma.

Na Beethovens ouverture Zur Weihe des Hauses, gecomponeerd in de geest van Händels feestelijke muziek voor de opening van een Weens theater in 1822, omvat het concert werken van componisten die een sterke band onderhielden met Venetië: Igor Stravinsky's Psalmensymfonie, Antonio Caldara 's dubbel koor Te Deum en twee marsen van Richard Wagner. Stravinsky werd begraven in Venetië, Caldara werd geboren in Venetië en Richard Wagner overleed daar.


Resencies en klantwaarderingen (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code