Top

Piper Heidsieck Champagne, Cuvée Sublime, Demi Sec

  • Piper Heidsieck Champagne, Cuvée Sublime, Demi Sec
  • Piper Heidsieck Champagne, Cuvée Sublime, Demi Sec
  • Piper Heidsieck Champagne, Cuvée Sublime, Demi Sec
37,95

Piper-Heidsieck
Cuvée Sublime Demi-Sec 


Inhoud: 0,75 cl - 750 ml
Alcohol. 12%De combinatie van drie druiven; Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay maken deze Cuvée Sublime een belevenis om te drinken.

De Champagne heeft 24 tot 29 maanden gerijpt, is warm en zacht en met subtiele hints van vanille, gebak, peperkoek en gesuikerde citroenschil.

Achtergrond informatie:

Florens Louis Heidsieck introduceerde zijn eerst champagne cuvée in 1780. In 1785 besluit hij dat hij klaar is om zijn eigen champagnehuis op te richten, genaamd Heidsieck. Zijn filosofie: ‘een wijn die lacht, gecreëerd met uiterste zorgvuldigheid’.

De reputatie van het Huis en het merkimago zijn voortgekomen uit één van de belangrijkste soorten media, namelijk mond-tot-mond reclame. In die tijd waren er nog geen awards te winnen voor wijnen, maar toch wist Florens Louis Heidsieck de aandacht te trekken, op een heel bijzondere manier. Hij zou namelijk zijn opgeroepen door Hof van Versailles om een fles van zijn champagnes aan koningin Marie-Antoinette te presenteren.

Na zijn dood handhaaft zijn neef Christian Heidsieck de filosofie van zijn oom met de hulp van zijn neef Henri Guillaume Piper. Dankzij zijn buitengewone zakengeest en gevoel voor public relations verlenen veertien koninklijke en keizerlijke hoven hem het voorrecht van “hofleverancier”. Al gauw willen de liefhebbers niets anders dan “ De Heidsieck van Piper”. Zo krijgt de wijn de naam “Piper-Heidsieck” en wordt het de champagne voor alle feestelijke gelegenheden!

De champagnes van Piper-Heidsieck exploderen met aroma’s. Deze wijnen hebben een aanraking met de lente, barsten van de aroma’s van witte bloemen en verschillende fruitsoorten. Pinot Noir versterkt de lengte en structuur, die samen met de elegantie en frisheid van Chardonnay Piper-Heidsieck’s cuvées hun onderscheidende stijl verlenen, welke karakteristiek is voor de grote champagne huizen.


Resencies en klantwaarderingen (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code