Top

Rossini, Adelaide di Borgogna, Pesaro 2011

  • Rossini, Adelaide di Borgogna, Pesaro 2011
  • Rossini, Adelaide di Borgogna, Pesaro 2011
  • Rossini, Adelaide di Borgogna, Pesaro 2011
  • Rossini, Adelaide di Borgogna, Pesaro 2011
  • Rossini, Adelaide di Borgogna, Pesaro 2011
  • Rossini, Adelaide di Borgogna, Pesaro 2011
33,95

Opera DVD: ADELAIDE DI BORGOGNA ROSSINI
Live opname tijdens het Rossini Opera Festival Pesaro, 2011


Release datum: 26-02-2013
Label: Arthaus Musik
Omschrijving: Opera
Art.nr.: 101646

Ook verkrijgbaar op Blu-ray voor 35,95.

Ottone - Daniela Barcellona
Adelaide - Jessica Pratt
Adelberto - Bogdan Mihai
Berengario - Nicola Ulivieri
Eurice - Jeannette Fischer
Dirigent - Dmitri Jurowski
Regie - Pier’ Alli

"Het kan echt gezegd worden van Adelaide di Borgogna: ze was gelijk een roos, ze bloeide maar slechts één dag - L'espace d'un matin".

Voor het eerst opgevoerd in Rome op 27 december 1817 en daarna was er weinig interesse voor deze opera. In 2011 tijdens het Rossini Festival in Pesaro werd de tweede productie van Adelaide di Borgogna gepresenteerd sinds 1825.

Het verhaal van de opera is gebaseerd op een historische gebeurtenis uit de middeleeuwse periode, die een einde maakte aan de onafhankelijkheid van het Italiaanse koninkrijk en die leidde tot het ontstaan van het Duitse Heilige Roomse Rijk door de inspanningen van Otto I van Saksen.

Gevangen tussen politieke rivaliteit en de liefde van twee mannen worstelt Adelheid van Bourgondië in de strijd voor haar volk en ze kiest Otto, de betere leider, voor zichzelf en haar koninkrijk.

Adelaide sterren zijn de mezzo Daniela Barcellona als Ottone, de jonge Australische sopraan Jessica Pratt, met een geboren bel canto stem, in de rol van Adelaide en Bogdan Mihai met zijn veelzijdige coloratuur-tenor. Directeur Pier' Alli bedacht een moderne en stijlvolle enscenering voor deze productie, die middeleeuwse aspecten verweeft met het ironisch gebruikt van elementen uit de tijd van het ontstaan van de opera. Zijn video-installaties vormen een prachtige abstracte wereld voor de kleurrijke muziek van Rossini.

"Applaus was er met name voor de protagonisten van de bel canto: Daniela Barcellona en Jessica Pratt." Frankfurter Allgemeine Zeitung

Geluidsformaat: PCM Stereo DD 5.1 - Beeldformaat:16:9
Ondertiteling: IT, DE,GB,FR,ES,JP,KOR - Speelduur: 137min + 17min bonus


Resencies en klantwaarderingen (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code