Top

Kunstkaart, Antonio Allegri Correggio.

  • Kunstkaart, Antonio Allegri Correggio.
  • Kunstkaart, Antonio Allegri Correggio.
5,50

The vision of St. John on patmos, 1523, Antonio Allegri Correggio.

Prachtige royale dubbele ansichtkaart met kunstafbeelding in hoogglans.

Afmetingen: 14,8 cm x 20,5 cm.

Prijs is inclusief envelop.

Wanneer de ansichtkaart niet op voorraad is, kan er een levertijd zijn van 7 tot 10 werkdagen. 

Achtergrond informatie:

Antonio da Correggio of kortweg Correggio, geboren als Antonio Allegri (Correggio, circa augustus 1489 - aldaar, 5 maart 1534) was een Italiaanse kunstschilder. Zijn naam Correggio is afgeleid van zijn geboorteplaats.
 
Correggio kwam vrij jong in aanraking met de schilderwereld. Zijn oom Lorenzo Allegri was namelijk ook een schilder. Van hem leerde hij de basistechnieken. Zijn vader was een koopman. Over zijn jeugdjaren is verder nauwelijks iets bekend. De eerste echte referentie is wanneer hij een leerling is van Francesco Bianchi Ferrara tussen 1503 en 1505. Er wordt van uitgegaan dat hij hier het echte schilderen leerde. In deze periode werd hij behalve door Bianchi Ferrara ook beïnvloed door de werken van Lorenzo Costa en Francesco Francia. Dit is terug te zien in zijn vroegste werken, waaronder Madonna van St. Franciscus (te zien in Dresden) en Het mystieke huwelijk van St. Catherina (te zien in de National Art Gallery te Washington D.C.). Later ziet men de invloeden van veel uiteenlopende stijlen, van Andrea Mantegna tot Leonardo da Vinci.
 
In 1518 kreeg Correggio één van zijn belangrijke opdrachten. In Parma kreeg hij de opdracht te werken aan de decoratie van het klooster van San Paolo. Dit was een groot succes en hij kreeg daarna ook meer opdrachten. Hij oogstte veel aanzien met de serie van goden. Ook schilderde hij vele mythologische scènes, onder meer Danae, Antiope en Io. In Parma werkte hij vanaf 1520 aan het fresco in de koepel van de San Giovanni Evangelista. Daarna begon hij in de koepel van de kathedraal (ook in Parma) aan de Tenhemelopneming van de Maagd, dat uiteindelijk zijn één van de beroemdste werken is geworden. In dit werk komen heiligen, patriarchen en apostelen allen tevoorschijn uit de wolken rondom Maria.
 
Andere bekende en belangrijke werken zijn Aanbidding van het Kind (te zien in de Uffizi te Florence), Madonna en heiligen (te zien in het Philadelphia Museum te Philadelphia) en Madonna van de H. Hiëronymus (te zien in Parma).
Correggio's werken worden onder het maniërisme van de Renaissance-schilderkunst gerekend. Zijn mythologische en vaak sensuele schilderijen en plafonddecoraties hebben veel invloed uitgeoefend op de werken van kunstenaars uit barokperiode. Zijn schilderijen worden gekenmerkt door het spel van kleur en licht, door kenners als zacht geduid.


Resencies en klantwaarderingen (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code