Top

Aida, Arena di Verona 1992.

  • Aida, Arena di Verona 1992.
  • Aida, Arena di Verona 1992.
  • Aida, Arena di Verona 1992.
27,95

AIDA, Arena di Verona 1992.
 
Release datum: 22-05-2012
Label: Arthaus Musik
Omschrijving: Opera
Art.nr.: 107253

Aida - MARIA CHIARA
Amneris - DOLORA ZAJICK
Radamès - KRISTJÁN JÓHANNSSON
Amonasro - JUAN PONS
Ramfis - NICOLA GHIUSELEV
Il Re - CARLO STRIULI
ARENA DI VERONA
Dirigent - NELLO SANTI
Regie - GIANFRANCO DE BOSIO
Decor - RINALDO OLOVIERI (op basis origineel ontwerp van Ettore Fagiuoli)

Geluids Formaat: PCM Stereo, DD 5.1 - Beeld Formaat: 4:3
Ondertiteling:IT,GB,DE,FR,ES - Speelduur: 146 min


Opgenomen in de wereldberoemde Arena di Verona. Deze weelderige productie van de populaire opera van Verdi werd tot leven gebracht in een klassieke enscenering van Gianfranco De Bosio en gedirigeerd door Nello Santi, een van de grootste nog levende vertegenwoordigers van de Italiaanse singer-dirigent traditie. Hij gaf leiding aan een cast van uitzonderlijke zangers, allemaal goed geworteld in de Italiaanse traditie.

De dramatische rol van Aida stond centraal in het repertoire van Maria Chiara's en ze was regelmatig te zien in de Arena als Verdi's heldin. Haar intense, introverte interpretatie van de rol wordt aangevuld door de IJslandse tenor Kristjan Johannsson als Radames.

De overige rollen worden ingevuld door even sterke zangers: Amerikaanse mezzo-sopraan Dolora Zajick een mooie interpretatie van van Verdi's verontruste Amneris, terwijl Juan Pons te horen is op het hoogtepunt van zijn mogelijkheden in zijn rol van Amonasro.

De opera wordt opgevoerd aan de voorkant van de imposante, oude Romeinse achtergrond van de Arena di Verona en de sets, gebaseerd op de originele ontwerpen van de invloedrijke Veronese architect en schilder Ettore Fagiuoli (1884-1961), zijn eveneens indrukwekkend.
De uitgestrektheid van de arena, zorgt voor een bijna filmisch beeld, ideaal voor een opname op DVD. Deze meesterlijke opname is een lust voor het oog en de oren van de kijker thuis.


Resencies en klantwaarderingen (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code