Top

Mondano: Leesbril Night Life

  • Mondano: Leesbril Night Life
  • Mondano: Leesbril Night Life
  • Mondano: Leesbril Night Life
  • Mondano: Leesbril Night Life
9,99

Leesbril Night Life

Small, licht gewicht model met een half diep blauw montuur rond de bovenste helft van het glas en met slanke metalen pootjes.

Alle Mondano leesbrillen zijn :

Voorzien van asferische lenzen en een dioptrisch centrum van 62 mm.

Sferische en asferische brillenglazen.

Brillenglazen kunnen sferisch en asferisch geslepen worden. Sferisch wil dus zeggen bolvormig, en dit is de klassieke vorm van een lens. Elke vorm die anders is dan bolvormig, heet asferisch (Grieks: Asferisch = niet-bolvormig)

Brillenglazen worden tegenwoordig vaak asferisch geslepen. Hiermee is het mogelijk om cylinderafwijkingen te corrigeren en om multifocale lenzen te maken.

Ook worden gewone unifocale glazen wel asferisch geslepen. Dit kan een betere optische kwaliteit opleveren, maar dat is niet de enige reden om het te doen. Door asferisch slijpen kunnen namelijk ook dunnere glazen gemaakt worden, waardoor de bril lichter en mooier wordt.

Voorzien van een dioptrisch centrum van 62 mm. Dioptriek is wetenschap van de breking der lichtstralen. PD is een afkorting voor Pupillary Distance, (vert. Pupillen Afstand) en staat voor de afstand tussen het centrum van je pupillen in millimeters. Het kijkt het prettigst als het centrum van het glazen van de bril op één lijn liggen met het midden van je pupillen. Bij de goedkopere modellen is dit vaak niet het geval.Resencies en klantwaarderingen (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over