Top

Magnificat and Cantatas

  • Magnificat and Cantatas
27,95

DVD Magnificat and Cantatas, Johann Sebastian Bach. 

Release datum: 22-09-2010
Label: Arthaus Musik
Omschrijving: Concert
Art.nr.: 101531


Geluids Formaat: PCM Stereo, DD 5.0, DTS 5.0 - Beeld Formaat: 16:9. Ondertiteling: DE, GB, FR, ES, IT - Speelduur: 82 mins
 

MAGNIFICAT AND CANTATAS
JOHANN SEBASTIAN BACH


LIVE OPNAME VANUIT DE KLOSTER MELK BENEDICTINE
MONASTERY, 2000

CANTATA BWV 61
„Nun komm, der Heiden Heiland“
CANTATA BWV 147
„Herz und Mund und Tat und Leben“
MAGNIFICAT IN D MAJOR BWV 243

CHRISTINE SCHÄFER / IAN BOSTRIDGE / ANNA KORONDI /
BERNARDA FINK / CHRISTOPHER MALTMAN
CONCENTUS MUSICUS WIEN
ARNOLD SCHOENBERG CHOIR
Dirigent - NIKOLAUS HARNONCOURT

Achtergrond informatie:

Het programma van dit concert, opgenomen in één van de mooiste van Oostenrijk's barokke kloosters, is gewijd aan de werken die Johann Sebastian Bach schreef voor Advent, twee van zijn mooiste cantates en zijn Magnificat. De uitvoering van deze drie werken is uitstekend. Het koor en orkest onder leiding van Harnoncourt zijn van een bijzondere kwaliteit. En de solisten waaronder Christine Schäfer en Ian Bostridge zijn van uitzonderlijke klasse. Dus een begerenswaardige DVD voor verzamelaars van muziek van Bach.

"De voorstelling zit vol verrassingen ... de muzikanten nemen risico's in hun zoektocht naar maximale expressie. Een tevens aantrekkelijk aspect van deze opname is het feit, dat dit wordt weerspiegeld in aspecten die verder gaan dan de puur muzikale - in de manier waarop de camera scherpstelt op het altaar van beelden, crucifixen en andere details van de indrukwekkende locatie.

Het koor zingt met subtiele kracht en laat zien dat geen enkele noot in Bach's muziek gewoon mag klinken. Hetzelfde geldt voor de solisten, met inbegrip van Ian Bostridge, die elk woord maximale muzikale intensiteit meegeeft. "FonoforumResencies en klantwaarderingen (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code