Top

Lychees in Siroop

  • Lychees in Siroop
  • Lychees in Siroop
  • Lychees in Siroop
  • Lychees in Siroop
2,99

Lychees op Siroop.

Gewicht: 567 gram
Uitlekgewicht: 227 gram
Land van herkomst: China.

Ingrediënten: lychees, suiker siroop, citroenzuur.

Prijs voor verzending tot 10 kilo (max. 9 blikken) is € 6,95. Vanaf 9 blikken, graag 12 stuks bestellen of een veelvoud daarvan. Dit in verband met de verzending in gesealde trays. Verzendkosten € 14,95, tot maximaal 36 blikken.

Heeft u interesse in grotere hoeveelheden of een regelmatige levering, mail ons voor een offerte! 

Leuk om te weten:

Lychee komt van oorsprong uit China en groeit in trossen van 5 tot 30 stuks aan bomen die wel 30 meter hoog kunnen worden.


De lychee boom (Litchi chinensis) is een groenblijvende, hoge boom met een dichte, brede kroon. De verspreid staande, afwisselend geplaatste bladeren zijn 12-25 cm lang en even of zelden oneven geveerd. De 4-8 deelblaadjes zijn ei- tot lancetvormig, toegespitst, 6-15 cm lang en 1,7-4 cm breed. Ze zijn dun-leerachtig, gaafrandig, aan de bovenkant glanzend donkergroen en aan de onderkant grijsgroen.


De bloemen groeien in schermachtige, vertakte, eindstandige, hangende tot 70 cm lange bloeiwijzen. De bloemen hebben vier gelige of groenige kelkbladen en geen kroonbladen.


De tropische vrucht wordt voornamelijk geïmporteerd uit Madagaskar, Mauritius, Zuid-Afrika, Israël en Azië. De aanvoer loopt het hele jaar rond, met een maximum in de periode van eind december tot eind februari.

Deze vrucht is verwant aan de ramboetan (minder sappig en zoet, steviger), de kapoelasan, de korlan, de knippa, de pitomba, longan en de aki. Deze vruchten behoren tot de zeepboomfamilie (Sapindaceae). De familienaam is te danken aan de alkalische stof, saponine, die uit de zaden kan worden gewonnen en tot zeep kan worden verwerkt.

De vruchten groeien in trossen van 5 tot 30 stuks aan bomen die tot 20 meter hoog kunnen worden. De oorsprong van de lychee ligt in China.

 

De lychee is een ronde of ovaalvormige vrucht van 3 tot 5 cm doorsnede, met een opvallende rode schil. Deze voelt enigszins leerachtig aan en licht gebobbeld. Het vruchtvlees, de zaadmantel is glazig wit, van stevige structuur, en in het midden bevindt zich een langwerpige bruine pit.

De vrucht is sappig (kruidig)zoet van smaak, te vergelijken met de muskaatdruif, en 'kraakt' enigszins bij het kauwen. Lychees zijn tevens in blik verkrijgbaar.


Lychees verkleuren tijdens het rijpingsproces van rozerood naar roodbruin. Ze worden rijp geplukt en kunnen direct gegeten worden.

De lychee kan het beste koel bewaard worden in de fruitlade van de koelkast (max. 1 week houdbaar). De harde schil van de lychee breekt onder de druk van een vinger en/of nagel en kan vervolgens van het vruchtvlees verwijderd worden.
Resencies en klantwaarderingen (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code