Top

Kunstkaart, Frank Dicksee.

  • Kunstkaart, Frank Dicksee.
  • Kunstkaart, Frank Dicksee.
  • Kunstkaart, Frank Dicksee.
  • Kunstkaart, Frank Dicksee.
5,50

 Isolde. Frank Dicksee.

Prachtige royale dubbele ansichtkaart met kunstafbeelding in hoogglans.

Afmetingen: 14,8 cm x 20,5 cm.

Prijs is inclusief envelop.

Wanneer de ansichtkaart niet op voorraad is, kan er een levertijd zijn van 7 tot 10 werkdagen. 

Achtergrond informatie:

Frank Bernard Dicksee (Londen, 27 november 1853 – aldaar, 17 oktober 1928) was een Engels kunstschilder en illustrator. Veel van zijn schilderijen zijn vervaardigd in de stijl van de Prerafaëlieten, hoewel hij werd geboren toen deze beweging al bijna ter ziele was.

Dicksee's zus Margaret Isabel en zijn broer Herbert Thomas waren eveneens kunstschilder, evenals zijn oom John Robert Dicksee.

Frank Dicksee studeerde eerst onder zijn vader, de portret- en genreschilder Thomas Francis Dicksee (1819 - 1895). Vervolgens studeerde hij vanaf 1871 aan de opleiding van de Royal Academy of Arts, waar hij een zilveren en een gouden medaille verwierf voor zijn werk. Hij ontving er onderricht van onder anderen Edmund Leighton en John Everett Millais.
 
Tristan en Isolde:
Het verhaal van Tristan en Isolde varieert van schrijver tot schrijver. Zelfs de namen worden verschillend gespeld. De meeste vroege verhalen gaan echter ongeveer hetzelfde.
Tristan, de neef van koning Mark van Cornwall, wordt nadat hij de Ierse ridder Morholt heeft verslagen, naar Ierland gestuurd om de dochter van de Ierse koning, Isolde, naar Cornwall te begeleiden als Marks bruid. Op weg naar Cornwall drinken de twee jongelingen echter per ongeluk een liefdesdrank die bestemd was om de liefde tussen Mark en Isolde te verzekeren. Hierdoor worden Tristan en Isolde smoorverliefd op elkaar.

In de hoofse versie heeft het drankje hun hele leven lang effect, in de gewonere versies wordt het effect na drie jaar teniet gedaan. Isoldes verloving met Mark kan niet worden verbroken en ze trouwt met hem, maar door het drankje worden Tristan en Isolde aangezet tot overspel. De adviseurs van koning Mark proberen het stel meerdere keren aan te klagen voor overspel, maar door listen weten de twee jongelingen dat te voorkomen. Uiteindelijk komt Mark achter de affaire en besluit hen te straffen, Tristan door ophanging en Isolde doordat ze naar een leprakolonie wordt gestuurd. Tristan ontsnapt op zijn weg naar de galg en redt Isolde. Ze vluchten naar het bos van Morrois en verschuilen zich daar, voordat ze vrede maken met Mark.
Isolde keert naar de koning terug en Tristan vertrekt naar Bretagne, waar hij trouwt met Isolde met de Witte Handen, dochter van Hoel van Bretagne en zuster van Kahedin.


Resencies en klantwaarderingen (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code