Top

Il Trovatore, Wenen 1978, Plácido Domingo

  • Il Trovatore, Wenen 1978, Plácido Domingo
  • Il Trovatore, Wenen 1978, Plácido Domingo
  • Il Trovatore, Wenen 1978, Plácido Domingo
27,95

Opera DVD: Il Trovatore, Giuseppe Verdi, live opname vanuit het Vienna State Opera 1978.

Release datum: 19-05-2010
Label: Arthaus Musik
Art.nr.: 107117

Geluids Formaat: PCM STEREO, DD 5.1 - Beeld Formaat: 4:3
Ondertiteling: GB, DE, FR, ES, IT, CN - Speelduur: 151 min
 
Leonora - RAINA KABAIVANSKA
Azucena - FIORENZA COSSOTTO
Manrico - PLÁCIDO DOMINGO
Il Conte di Luna - PIERO CAPPUCCILLI
Ferrando - JOSÉ VAN DAM
Dirigent - HERBERT VON KARAJAN
Regie - HERBERT VON KARAJAN
Décor - TEO OTTO

Il Trovatore was altijd een van de favorite opera’s van Herbert von Karajan. Hij dirigeerde hij aan het begin van zijn carrière en zijn eerste studio-opname in 1956 is gemaakt in Milaan met Maria Callasen Giuseppe di Stefano, maar “zijn” Trovatore kwam tot stand in de legendarische optredens gegeven op het Salzburg Festival in 1962, die de basis vormde voor deze succesvolle revival in Wenen.

Hij heeft eens verklaard in een interview dat wat hem beroerde in deze opera, was zijn arche-typische menselijke passies, de compressie van zeer dramatische situaties in de kleinste denkbaar ruimte en de geniale Verdi die dergelijke situaties kon vertalen in muziek.

Deze voorstelling in 1978 is doordrenkt met schandalen. Franco Bonisolli was oorspronkelijk gecast voor deze rol, maar verliet, tijdens een repetitie waarbij publiek was toegelaten, woedend het podium, nadat hij een zwaard naar de dirigent had gegooid. Hij werd later vervangen door Plácido Domingo. Karajan was naast de dirigent ook verantwoordelijk voor de regie van deze opera.

De opnames zijn zelden uitgezonden en deze DVD is gebaseerd op de originele tapes van de Oostenrijkse Televisie (ORF) en gebruik makend van de modernste technologie gerestaureerd. Dus we kunnen nu van dit juweeltje uit het archief genieten door de verbeterde beeld- en geluidskwaliteit.


Resencies en klantwaarderingen (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code