Top

Dance Crazy in Hollywood

  • Dance Crazy in Hollywood
  • Dance Crazy in Hollywood
  • Dance Crazy in Hollywood
23,95

DVD: DANCE CRAZY IN HOLLYWOOD, EEN FILM OVER HERMES PAN.
Een film van Robert Kuperberg

Release datum: 14-11-2012
Label: Arthaus Musik
Omschrijving: Dans/Musical
Art.nr.: 101642

Geluids Formaat: PCM Stereo - Beeld Formaat: 4:3
Ondertiteling GB,IT,FR,ES,JP - Speelduur: 57 min
 

Met: FRANK SINATRA, RITA HAYWORTH, GINGER ROGERS, KIM NOVAK, SHIRLEY MACLAINE, CYD CHARISSE, BOB FOSSE, SALLY FORREST en vele anderen…

Hermes Pan begon in Hollywood als choreograaf bij de musicals in 1933. Daar begon zijn langdurige samenwerking met Fred Astaire. Meer dan 30 jaar was hij de man, die aan de basis stond van de successen van ster dansers zoals: Ginger Rogers, Betty Grable, Rita Hayworth, Cyd Charisse, Shirley Maclaine en vele anderen. Hij gebruikte elementen van de vele culturen om hem heen en creëerde een echte Amerikaanse dansstijl.

In deze film introduceert Pan een spectaculair dans overzicht van een periode waarin de musical populair was. Met stukjes uit: My Gal Sal met Rita Hayworth en Hermes Pan; Royal Wedding met Fred Astaire; Kiss me Kate met Bob Fosse, Ann Miller en Carol Haney; Sombrero met Cyd Charisse; Pal Jeoy met Frank Sinatra, Rita Hayworth en Kim Novak; Silk Stockings, met Fred Astaire en Cyd Charisse; Excuse My Dust, met Sally Forrest; Three Little Words, met Fred Astaire en Vera Allen; en de scene van Joseph L. Mankiewicz’s Cleopatra, met Elizabeth Taylor in Rome.

Dit is de laatste film gemaakt met Pan, voordat hij stierf in 1990. Een fascinerende combinatie van de beste Hollywood dansers gezien vanuit de unieke visie van een van de grootste film choreograven.


Resencies en klantwaarderingen (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code