Top

Händel , Messiah, Pieterskerk Leiden

  • Händel , Messiah, Pieterskerk Leiden
  • Händel , Messiah, Pieterskerk Leiden
24,95

Messiah, Georg Frideric Händel.

Release datum: 01-04-2003
Label: Arthaus Musik
Omschrijving: Concert
Art.nr.: 100114

Pieterskerk Leiden
Libretto: Charles Jennens
Koor van King’s College Cambridge, o.l.v. Stephen Cleobury
The Brandenburg Consort, dirigent: Roy Goodman
Solisten: Lynne Dawson (sopraan), Hilary Summers (contra alt), John Mark Ainsley (tenor), Alastair Miles (bas), Christian Steele Perkins (trompet)

Speelduur: 139 minuten
Opnamejaar: 1984
Menu talen: GB, DE, FR, ES
Beeldformaat: 4:3
Geluid: PCM Stereo
Artikelcode: 100 114

Händel begon in 1739 een serie oratoria te schrijven in het Engels toen bleek dat zijn Italiaanse opera’s het publiek niet meer konden bekoren. In de zomer schreef hij werken voor het winterseizoen, waarbij hij zowel de Messiah als Samson binnen twee maanden componeerde in 1741. Oorspronkelijk zouden beide oratoria in Londen opgevoerd worden, maar Händel vertrok naar Dublin en daar werd de Messiah voor het eerst gespeeld.

De versie van het werk zoals die hedentendage meestal wordt uitgevoerd is een combinatie van revisies die Händel zelf heeft gemaakt. Librettist Charles Jennens die de Bijbelteksten voor het werk verzamelde, speelde een grote rol in de creatie van dit succesvolle meesterwerk, en ontving veel lof, onder andere van Goethe.

Dirigent Ron Goodman werd in 1951 geboren en kwam met het werk van Handel in contact als koorjongen van het King’s College in Cambridge. Hij was de leidende dirigent van de Hanover Band tussen 1986 en 1994. Meer recentelijk heeft hij naam gemaakt met operavoorstellingen.


Resencies en klantwaarderingen (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code