Top

Haydn, Die Schöpfung, Wenen 1990

  • Haydn, Die Schöpfung, Wenen 1990
23,95

Haydn, Die Schöpfung, Wenen 1990

Release datum: 27-01-2010
Label: Arthaus Musik
Omschrijving: Concert
Art.nr.: 101479

Inhoud:
DIE SCHÖPFUNG
JOSEPH HAYDN
LIVE OPNAME VANUIT HET GROSSES FESTSPIELHAUS SALZBURG, 1990

Gabriel & Eva - LUCIA POPP
Uriel - FRANCISCO ARAIZA
Raphael - SAMUEL RAMEY
Adam - OLAF BÄR
Alto - IRIS VERMILLION
Dirigent - RICCARDO MUTI

WIENER PHILHARMONIKER
KONZERTVEREINIGUNG WIENER STAATSOPERNCHOR

Het Salzburger Festival in de zomer van 1990 omvatte een groot aantal artistieke hoogtepunten. Een van de hoogte punten in het laatste weekend was ongetwijfeld Joseph Haydn’s oratorium “Die Schöpfung” onder leiding van Riccardo Muti.
De matinee voorstelling in het Grosses Festspeilhaus was live te volgen vanaf de Domplatz, waar muziekliefhebbers vanuit de gehele wereld waren samengepropt.

Zelfs naar Salzburger Festival standaarden was dit een uitzonderlijk gezelschap van muzikanten. De reputatie van het Wiener Philharmoniker en het koor is een garantie voor aanwezigheid op dit festival. De solo artiesten waren niet alleen geselecteerd op reputatie, maar vooral op hun vermogen de personages optimaal te vertolken.
Met de schitterende sopraan Lucia Popp, de Mexicaan Francisco Araiza, de international vermaarde Amerikaan Samuel Ramey, de Duitse bariton Olaf Bär en de Duitse mezzo-sopraan Iris Vermillon.

De opname van de Oostenrijke televisie vormen de basis van deze DVD beelden en geven een ongewoon beeld van een prachtige muziek ervaring.

“After the thrilling and thoroughly extraordinary interpretation, performed without interval, came the rapturous applause. It was in praise of the performers, the work – and perhaps secretly also of the depiction of a lost paradise, translated into sound in Salzburg’s Großes Festspielhaus on that Sunday morning.” Franz Endler “Kurier”

Geluids Formaat: PCM STEREO - Beeld Formaat: 4:3
Ondertiteling: DE, GB, FR, JP - Speelduur: 120 minResencies en klantwaarderingen (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code