Top

Don Giovanni, Berlijn 1961

  • Don Giovanni, Berlijn 1961
  • Don Giovanni, Berlijn 1961
  • Don Giovanni, Berlijn 1961
  • Don Giovanni, Berlijn 1961
  • Don Giovanni, Berlijn 1961
  • Don Giovanni, Berlijn 1961
  • Don Giovanni, Berlijn 1961
  • Don Giovanni, Berlijn 1961
  • Don Giovanni, Berlijn 1961
33,95
(Tijdelijk) niet meer leverbaar. Wilt u meer informatie? Mail ons!

DON GIOVANNI, W.A. MOZART, OPENINGSVOORSTELLING DEUTSCHE OPER BERLIN 1961

Release datum: 14-09-2011
Label: Arthaus Musik
Art. nr. 101574

Geluids Formaat: PCM Mono - Beeld Formaat: 4:3
Speelduur: 176 min - Ondertiteling: DE,GB, FR, ES, IT, JP, Korean
 
Inhoud:
Don Giovanni - DIETRICH FISCHER-DIESKAU
Donna Anna - ELISABETH GRÜMMER
Donna Elvira - PILAR LORENGAR
Don Octavio - DONALD GROBE
Komtur - JOSEF GREINDL
Leporello - WALTER BERRY
Zerline - ERIKA KÖTH
Dirigent - FERENC FRICSAY
Regie - CARL EBERT
Décor en Kostumms - GEORG WAKHEVITCH

De opening van de Deutsche Oper Berlin op 24 september 1961 is altijd gezien in de context van de opdeling van Duitsland en de bouw van de Berlijnse Muur. Het samenvallen van de twee gebeurtenissen bleef niet onopgemerkt in de vele berichten in de pers op dat moment, waaronder die van de toenmalige burgemeester van Berlijn, Willy Brandt: 'We hebben meer ervaren in de afgelopen week dan in een gehele generatie, in een stad verdeeld door een muur van dwang en schaamte weer muziek maken, het produceren van voorstellingen, organisatie van prachtige internationale tentoonstellingen .. en het kan eindelijk de deuren openen van haar langverwachte nieuwe opera.'

Al bijna twintig jaar -, sinds de vernietiging van het voormalige Deutsches Opernhaus in november 1943, had Berlijn het moeten doen met een geïmproviseerd podium. Hoewel al in een vroeg stadium van een terminale ziekte, leidde Ferenc Fricsay de eerste voorstellingen. Fricsay overleed in 1963. Onder regie van door Carl Ebert met een uitzonderlijke cast van zangers, waaronder Dietrich Fischer-Dieskau in de titelrol, Elisabeth Grümmer en Pilar Lorengar als Donna Anna en Donna Elvira, Donald Grobe, die op het laatste moment instapte, een internationale carrière opbouwde op basis deze prestatie, Walter Berry als Leporello en Erika Koth als Zerlina. 

'De voorstelling werd gedomineerd door vier uitzonderlijke mannenstemmen. Dietrich Fischer-Dieskau als Giovanni als een personage met verbazingwekkende samenhang en artistieke kracht ... Ferenc Fricsay zet de muzikale toon van de voorstelling' Frankfurter Allgemeine Zeitung.


Resencies en klantwaarderingen (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code