Top

La Bohème, Milaan 2003

  • La Bohème, Milaan 2003
  • La Bohème, Milaan 2003
27,95

LA BOHÈME, GIACOMO PUCCINI
LIVE OPNAME VANUIT HET TEATRO DEGLI ARCIMBOLDI,
MILAAN 2003

Release datum: 17-02-2010
Label: Arthaus Musik
Omschrijving: Opera
Art.nr.: 107119

Geluids Formaat: PCM STEREO, DD 5.1, DTS 5.1 - Beeld Formaat: 16.9
Ondertiteling: GB, DE, FR, ES, IT, CN - Speelduur: 134 min
 

Mimì - CRISTINA GALLARDO-DOMÂS
Musetta - HEI- KYUNG HONG
Rodolfo - MARCELO ÁLVAREZ
Marcello - ROBERTO SERVILE
Dirigent - BRUNO BARTOLETTI
Regie en décor - FRANCO ZEFFIRELLI

Arthaus presenteert een opname van een prachtige opera productie van Milaan op DVD. Franco Zefffirelli’s geënsceneerde meesterwerk van Puccini's La Bohème met internationale opera sterren in een decor trouw aan het ontroerende verhaal van Mimi en Rodolfo. Deze worden prachtig vertolkt door Cristina Gallardo-Domas, erkend als een van beste lyrische sopranen met een expressieve stem en levendige podium aanwezigheid, en Marcelo Álvarez, begroet door critici als "een van de opwindendste tenoren van de internationale scene. "

Puccini's opera over kunst en kunstenaars raakt ook het beroep van zangers. Álvarez zei van de opera: "Het publiek wil authenticiteit. Het wil een hemelse stem soms fouten horen maken. Zij wil eerlijk zangers. Maar men moet ook in staat zijn van het podium te vertrekken en weer gewoon mens te worden.”

Acteren en leven, kunst en werkelijkheid, vormen de kern van La Bohème - wat er nog is van het leven van de kunstenaars en de liefde aan het eind van de opera is ter herinnering aan hen.
"Ik hou van kleine dingen", verklaarde de componist Giacomo Puccini (1858-1924) eens, "en ik kan en wil alleen muziek maken van kleine dingen, als ze waar zijn, gepassioneerd en menselijk, en direct naar het hart gaat.”

De regisseur Franco Zeffirelli staat bekend om zijn realistische vormgeving in weelderige decors en kostuums. Maar door de accumulatie van kleine dingen, door zijn virtuoze spel met details, creëerde hij de omgeving van kunstenaars in Puccini's La Bohème als een feest van de kleine dingen, het creëren van een wereld die balanceert tussen armoede en schoonheid. Deze DVD laat zien hoe opera - de muziek, het acteren, het zingen en het decor schoonheid en gratie biedt, zelfs in verdriet.


Resencies en klantwaarderingen (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code