Top

Turandot, Barcelona 2005.

  • Turandot, Barcelona 2005.
  • Turandot, Barcelona 2005.
  • Turandot, Barcelona 2005.
  • Turandot, Barcelona 2005.
  • Turandot, Barcelona 2005.
  • Turandot, Barcelona 2005.
  • Turandot, Barcelona 2005.
  • Turandot, Barcelona 2005.
  • Turandot, Barcelona 2005.
27,95

Opera DVD: Turandot, Giacomo Puccini.
Live opname vanuit het Gran Teatre Del Liceu. 

Release datum: 21-08-2012
Label: Arthaus Musik
Omschrijving: Opera
Art.nr.: 107305

BONUS: Luana Devol - Following the Dream / geregisseerd door Stephen DeVol

Geluids Formaat: PCM Stereo, DTS 5.1,DD 5.1- Beeld Formaat: 16:9. Ondertiteling: IT, GB,DE,FR,ES,Catalaans - Speelduur: 132 min 19min bonus.
 
La principessa Turandot - LUANA DEVOL
Calaf - FRANCO FARINA
Liù - BARBARA FRITTOLI
L’imperatore Altoum - JOSEP RUIZ
Timur - STEFANO PALATCHI
Dirigent - GIULIANO CARELLA
Regie - NÚRIA ESPERT
Decor - EZIO FRIGERIO

Het verhaal van de mooie, maar wrede princes Turandot heeft een unieke plaats binnen Puccini's werk. Het laat zien dat de componist in staat is de muzikale trends van zijn tijd overtuigender weer te geven dan in een van zijn andere opera's. Ondanks de rijkdom van de geïnspireerde melodieën (waaronder Calaf's aria "Nessun dorma" in de derde act), fascineert zelfs vandaag nog haar fantasierijke tonaliteit en subtiele instrumentatie.

De titelrol wordt verzorgd door Luana Devol, al meer dan drie decennia actief bij internationale opera gezelschappen en waarvan de veelzijdige, dramatische sopraan perfect past bij het karakter van de verachte, maar ook kwetsbare Turandot. Lirico-spinto sopraan Barbara Frittoli, een van de bekendste Puccini / Verdi vertolkers op dit moment presenteert haar lyrische vocale kwaliteiten in de rol van de slaaf Liu.

De directeur, Nuria Espert, behield de overvloedige en prachtige sets van oudsher geassocieerd met de opera. Niettemin is Espert's aanpak van het werk gebaseerd is op de twijfels die Puccini zelf heeft geuit over de slotscène van het werk. In Espert's interpretatie blijkt Turandot niet in staat te veranderen in een gewone, volgzame vrouw, verslagen door mannelijke kracht en dus ze steekt ze zichzelf dood.


Resencies en klantwaarderingen (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code