Top

Groep: Enka perfo-zeem

  • Groep: Enka perfo-zeem
  • Groep: Enka perfo-zeem
2,82

De Enka perfo-zeem 

Afmetingen: 35 x 40 cm.

De Enka perfo-zeem glijdt gemakkelijk, zeemt streeploos en is soepel en sterk.  De zeem is bestand tegen alle in de handel verkrijgbare wasmiddelen en is gemakkelijk uit te wringen. 

Achtergrond informatie ;-)


Enka is de naam van twee stijlen van Japanse muziek.
De eerste stijl bestaat uit toespraken die op muziek zijn gezet en werden gezongen door politieke activisten in de Meijiperiode (1868-1912) en de Taishoperiode (1912-1926). Op deze wijze werd ingrijpen van de regering voorkomen bij het uitspreken van politieke toespraken van de oppositie.

De tweede stijl is een genre van populaire Japanse liederen die tot bloei is gekomen na de Tweede Wereldoorlog en die in thema's en publiek te vergelijken is met Amerikaanse countrymuziek en Portugese fado. Enka verwijst tegenwoordig naar deze traditionele en melodramatische populaire muziek.

Het woord enka (演歌) komt van en (演, 'uitvoering, amusement') en ka (歌, 'lied'). De stijl ontstond na de oorlog en was de eerste stijl die de Japanse pentatonische toonladder combineerde met westerse muziek. De liedteksten gaan meestal over liefde en verlies, eenzaamheid, lijden, volharding, zelfmoord en dood. Er is een hang naar de traditionele, geïdealiseerde of geromantiseerde Japanse cultuur en lijkt in dat opzicht op de Amerikaanse countrymuziek.

Een van de meest bekende zangeressen van deze muziek stijl is Hibari Misora; zij wordt wel de "koningin van de enka" genoemd.


Resencies en klantwaarderingen (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code