Top

x Diverse: Nieuwjaarsconcert o.l.v. Sir Eliot Gardiner

  • x Diverse: Nieuwjaarsconcert o.l.v. Sir Eliot Gardiner
29,95

NIEUWJAARSCONCERT
Live opname Teatro La Fenice, 1 januari 2013


Release datum: 13-12-2013
Label: Arthaus Musik
Omschrijving: Concert
Art.nr.: 101698

Geluids Formaat: PCM Stereo,DD 5.1 - Beeld Formaat: 16:9
Speelduur: 100 min
 

Orkest en Koor van het Teatro La Fenice
Dirigent: Sir Eliot Gardiner
Sopraan: Desirée Rancatore
Tenor: Saimir Pirgu

Werken van Tchaikovsky, Rossini en Verdi.

In 2013 dirigeerde Sir John Eliot Gardiner zijn tweede traditionele nieuwjaarsconcert van het traditierijke Gran Teatro La Fenice di Venezia - samen met La Scala in Milaan en San Carlo in Napels een van de beroemdste operahuizen van Italië.

Traditioneel is het populaire Concerti di Capodanno, niet alleen het begin van een nieuw muzikaal jaar, maar tevens de opening van het nieuwe operaseizoen, die in Venetië, in tegenstelling tot de algemene gewoonte, begint met het kalenderjaar. Tevens een perfect moment voor het ensemble van de opera, het Orchestra e Coro del Teatro La Fenice, om te pronken met hun muzikale bekwaamheid.

Op het programma van het concert in 2013 stond, naast uiteraard briljante juweeltjes uit het werk van Giuseppe Verdi en Pjotr Iljitsj, Tsjaikovski's Tweede Symfonie in C minor, Opus 17. Een relatief zelden uitgevoerd stuk dat onterecht wordt overschaduwd door de laatste drie werken in dat genre van Tchaikovsky.

Met de vurige galop uit Franse opera van Gioachino Rossini's Le siege de Corinthe wordt het programma afgerond, waarin de Italiaanse sopraan Desiree Rancatore en Albanese tenor Saimir Pirgu met als toegift de Verdi -aria's - waaronder Violetta " Sempre libera " en natuurlijk de Brindisi " Libiamo ne ' Lieti calici " van La Traviata.


Resencies en klantwaarderingen (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code