Top

Don Ellis: Electric Heart

  • Don Ellis: Electric Heart
23,95

Don Ellis: Electric Heart
Een film van John Vizzusi

 
Release datum: 01-04-2014
Label: Arthaus Musik
Omschrijving: Jazz Film
Art.nr.: 102178

Geluidsformaat: PCM Stereo - Beeldformaat: 16:9
Speelduur: 73min + 57min bonus - Ondertiteling: DE


Don Ellis - Elektric Heart is het verhaal van een van de meest innovatieve muzikanten van de 20e eeuw . Ellis (1934-1978) combineerde een mengsel van jazz - klassiek - Rock en zijn eigen versie van World Music lang voordat iemand anders had gedacht om dat te doen. Hij was de eerste die experimenteerde met oneven ritmes als ook de invoering van elektronica in de wereld van de jazz.

Zijn leven en zijn muziek wordt besproken met interviews met muzikale giganten als bandleider Maynard Ferguson, Pulitzer winnaar componist Gunther Schuller evenals pianist Milcho Leviev. Zeldzame beelden van Ellis verbeelden Ellis die probeert Jazz naar nieuwe hoogtes te brengen en nooit achterom te kijken. Vreemd maar zijn levensverhaal en muzikale genialiteit is bijna helemaal vergeten.

Het onvergetelijke korte leven van een van de grootste muzikanten aller tijden wordt onderzocht en hierbij een wedergeboorte van de opwindende en magische klanken van Don Ellis voor iedereen om te genieten !

"Hopelijk zal deze documentaire een deel van de misvattingen over Don Ellis en zijn muziek corrigeren en meer belangstelling genereren voor zijn vele unieke opnames. " AudioPhile Audition

"Electric Heart geeft Ellis hem toekomt ! " The Stranger Bonus Feature


Resencies en klantwaarderingen (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code