Top

Haydn: Dohanyi in Rehearsel, Symp. No. 88 in G Minor

  • Haydn: Dohanyi in Rehearsel, Symp. No. 88  in G Minor
23,95

Haydn, Christoph von Dohnányi in Rehearsal

Release datum: 01-04-2003
Label: Arthaus Musik
Omschrijving: Concert/Portret
Art.nr.: 100288

Inhoud:
Christoph von Dohnányi in Rehearsal

Met het London Philharmonia Orchestra
Opgenomen in de Royal Festival Hall London
Joseph Haydn: Symphony No. 88 in G Minor

Speelduur: 59 minuten
Opnamejaar: 1998
Menu talen: GB, DE, FR, ES
Ondertiteling : DE, FR, ES
Beeldformaat: 4:3
Geluid: PCM Stereo
Artikelcode: 100 288

Bij de start van het seizoen 1997/1998 aanvaarde de vermaarde Duitse maestro Christoph von Dohnányi – Muzikaal Leider van het Cleveland Orchestra – ook de benoeming tot Hoofddirigent van het Philharmonia Orchestra. Het was een vanzelfsprekend vervolg op zijn rol als belangrijkste gastdirigent. Deze veel geprezen dirigent staat bekend om zijn nauwgezette zorg voor detail, krachtige structurele logica en respect voor de partituren waar hij mee werkt.

Bij de opnames van het In Rehearsal programma waren de camera’s getuige van de ontwikkeling van een nieuwe relatie tussen een orkest en haar muzikaal leider. We zien Dohnányi met de Philharmonia aan het werk met Haydn’s Symphony No. 88 voor een concert in hun Haydn/Bartók serie in de Royal Festival Hall in Londen.

Het was Dohnányi’s eerste Haydn uitvoering met het orkest, dus de schaarse beschikbare repetitietijd was van doorslaggevend belang. De waardering van de musici voor zijn muzikale precisie is evident in de geconcentreerde atmosfeer bij de repetities en in de opmerkingen die gemaakt worden over het werken met de maestro.Resencies en klantwaarderingen (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code