Top

Hand desinfectievloeistof / Handen Alcohol 70% 500ml

  • Hand desinfectievloeistof / Handen Alcohol 70% 500ml
7,50

Desinfectievloeistof Handen Alcohol 70% 

Handenalcohol 70%
is uitermate geschikt voor het desinfecteren van de huid. Het product bevat een terugvetter om een schrale huid te voorkomen. De terugvetter is dermatologisch getest. Regelmatig gebruik van handelalcohol 70% verminderd de kans op besmetting en verspreiding van ziekten.

Inhoud: 500ml
Ingrediënten: Chloorhexidine 0,5% 
in gedenatureerde Ethyl Alcohol 70%
v/v met 1% Cetiol HE.

Gebruiksaanwijzing:
Schudden voor gebruik. Handen inwrijven totdat de handen droog zijn.

Achtergrond informatie:

Ethanol (triviale naam ethylalcohol), vaak afgekort tot EtOH, is de bekendste en meest voorkomende alcohol, in het dagelijkse spraakgebruik wordt ethanol dan ook gewoon alcohol genoemd.

Vergisting, het proces dat tot het ontstaan van alcohol uit suikers leidt, is één van de oudste biochemische processen bekend aan de mensheid.

Het bedwelmende effect van alcohol was al in de prehistorie bekend. Resten ervan zijn aangetroffen op potscherven in China die zo'n 9000 jaar oud zijn, zodat het gebruik van vergisting zeker tot in het Neolithicum teruggaat. Alcoholische producten waren ook bekend bij de inwoners van Sumerië, zo'n 5000 jaar voor Christus. Het gebruik van alcohol is dan ook wijdverspreid onder de mensheid.

De isolering van het werkzame bestanddeel liet veel langer op zich wachten, zo tot de 8ste en 9de eeuw na Christus.

In 1808 werd de chemische samenstelling van zuivere alcohol vastgesteld. Vijftig jaar later werd de structuurformule van ethanol gepubliceerd. Dit maakte ethanol tot één van de eerste verbindingen waarvan de structuur opgehelderd werd. Ethanol heeft dan ook een prominente plaats ingenomen in de geschiedenis van de structuuranalyse, het is namelijk de eerste verbinding waarvan de structuur via NMR-spectroscopie werd opgehelderd (in 1954).


In later tijden slaagde men er ook in ethanol op andere wijze verkrijgen dan door vergisting. Het is bijvoorbeeld een bijproduct van de raffinage van aardolie.

Resencies en klantwaarderingen (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over