Top

Chopin: Piano Concertos, Essen 2010

  • Chopin: Piano Concertos, Essen 2010
23,95

The Chopin Piano Concertos live vanuit de Philharmonie Essen, 2010.

Daniel Barenboim - Piano
Staatskapelle Berlin - Dirigent Andris Nelsons

Release datum: 14-09-2011
Label: Arthaus Musik
Omschrijving: Concert
Art.nr.: 101577

Geluids Formaat: PCM Stereo, DD 5.1 - Beeld Formaat: 16:9
Speelduur: 110 min.
 

Ter gelegenheid van de 200ste verjaardag van Frederic Chopin nodigde het beroemde Ruhr Piano Festival in Essen de Staatskapelle Berlin uit voor een zeer speciaal programma: de zeldzame combinatie van de twee piano concerten van Chopin in één concert. Voor dit doel droeg Daniel Barenboim, de dirigent van het orkest, het stokje van 'zijn' ensemble over aan de jonge dirigent Andris Nelsons. Hij nam de rol als piano solist op zich.

De pers was lyrisch: 'Een storm van applaus voor een droom koppel: Daniel Barenboim en Andris Nelsons overwonnen het publiek [...] met hun opzwepende Chopin interpretaties'. Terwijl Barenboim de solo partijen opvulde met pulserende levendige en dans-achtige gratie, verbaasde het spannende jonge talent Andris Nelsons met zijn magnetische fysieke aanwezigheid en de brede gebaren waarmee hij zijn enthousiaste muzikanten aanvuurde of tot rust maande. Nelson opent het concert met een spetterende versie van Joseph Haydns Symfonie nr. 44, de 'Mourning' Symphony.

Chopin schreef de twee pianoconcerten, toen hij slechts 19 en 20 was, het waren één van de laatste werken die hij componeerde in Polen voor het vertrek naar Frankrijk. Vol van jeugdig vuur en frisheid, getuigen deze werken van de virtuositeit van de pianist en bevatten tevens interessante aspecten voor de orkestmusici met inbegrip van aangrijpende solo intermezzo's voor de klarinet en fagot.


Resencies en klantwaarderingen (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code