Top

Bizet: Carmen, Sydney 2013

  • Bizet: Carmen, Sydney 2013
  • Bizet: Carmen, Sydney 2013
  • Bizet: Carmen, Sydney 2013
  • Bizet: Carmen, Sydney 2013
  • Bizet: Carmen, Sydney 2013
27,95

Opera DVD: CARMEN, GEORGES BIZET, Sydney 2013

Ook verkrijgbaar op Blu-ray (OPOZ56043) à € 27,95.

Release datum: 12-10-2013
Label: EPC
Art.nr. OPOZ56042

Geluidsformaat: LPCM Stereo, DTS 5.1 - Beeldformaat: 16:9
Menu Taal: GB - Ondertiteling: ENG,FR,GER,SP,IT,KOR
Speelduur: 141min


Cast:
Carmen - Rinat Shaham
Don Jose - Dmytro Popov 
Escamillo - Andrew Jones 
Micaëla - Nicole Car
Frasquita - Ariya Sawadivong
Mercédès - Tania Ferris 
Remendado - Sam Roberts Smith 
Dancairo - Luke Gabbedy
Zuniga - Adrian Tamburini
Dirigent - Brian Castles-Onio
Regie - Gale Edwards
Decor - Brian Thomson
Kostuums - Julie Lynch


Omschrijving:
In de Spaanse stad Sevilla is het warm en vochtig. Carmen, sexy en grillig, tergt de mannen om haar heen en geniet van hun vleierijen. Nadat ze een andere vrouw heeft aangevallen in de sigarettenfabriek, moet ze haar verleidelijke vaardigheden gebruiken om haar beschermer, Don Jose, over te halen haar te helpen ontsnappen. Passie tussen Don Jose en Carmen en Escamillo, een gevierde toreador die verliefd op haar is, leidt tot jaloezie, geweld en dood. 

Rinat Shaham met haar sublieme zang overheerst de stierenvechters arena als de provocerende en verleidelijke Carmen, terwijl Dmytro Popov Don Jose portretteert met een perfecte mix van naïviteit en krankzinnig verlangen. Zijn rijke tenor danst over de baai. Andrew Jones geeft een sterke dramatische aanwezigheid als Escamillo en Nicole Car, een van Australië's beste jonge opera-stemmen, is de zoete Micaela. Voeg daaraan toe een prachtig orkest en dirigent, een zanderige decor ontwerp, weelderige gewaagde kostuums, prachtige choreografie en de waardevolle regie van Gale Edwards en de glorieuze opera van Bizet komt tot leven als nooit tevoren in deze tweede Handa Opera in de haven van Sydney.

Reviews:
" Niets minder dan een visueel spektakel. Gebaseerd op een productie van Adam Cook vervult de dans in bijna elk moment van de opera een natuurlijke aanvulling op de muziek van Bizet met nooit een saaie noot totdat de gordijnen dicht gaan .. "
ABC Classic FM - Rohan Houghton

" Spectaculair vuurwerk , flamboyante kostuums en fantasierijke danssequenties van choreograaf Kelley Abbey 's verlevendigd de massale scènes." theaustralian.com


DVD
Artikelno:OPOZ56042

BD
Artikelno:OPOZ56043
Resencies en klantwaarderingen (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code