Top

Badlaken Metropole 70 x 140 in diverse kleuren.

  • Badlaken Metropole 70 x 140  in diverse kleuren.
13,95

Prachtig badtextiel van hoogwaardige kwaliteit uit de nieuwe collectie van Cinderella/Metropole gemaakt van 100 % gekamd katoen 500 gr/m².

Afmeting: 70cm x 140cm.

Leuke wetenswaardigheden over katoen:


Kwaliteit:
De kwaliteit van het katoenen weefsel wordt bepaald door de dikte en de dichtheid ervan.
Hoe dichter geweven, des te dikker en zwaarder de katoen is.
Dit wordt uitgedrukt in het aantal grammen per vierkante meter, en dit verklaart het verschil in prijs van onze producten
.


Oorsprong:
Katoen werd oorspronkelijk "Boomwol" genoemd.
Daar komt de Duitse benaming voor katoen vandaan: "Baumwolle".

De katoenplant groeit in tropische gebieden.
Het weefsel is gemaakt van de zaadpluizen van de katoenplant. Het materiaal is uitermate geschikt om kleding van te maken, omdat het  zo licht draagt, lucht doorlaat, goed isoleert tegen warmte en veel vocht opneemt.
Katoenvezel is erg sterk en duurzaam. De zwaardere kwaliteit leent zich uitstekend voor het vervaardigen van handdoeken, vanwege het vochtopnemend vermogen.

Gekamd katoen:
Onze producten worden van gekamd katoen gemaakt.
De garens worden bij dit proces voor het spinnen gekamd, waardoor de stof zachter en soepeler wordt. Er komen minder onzuiverheden in de draden voor. Ook na veel wassen ontstaan geen pluisjes.
Door dit proces wordt 10 tot 15 % van de draden verwijderd; de kortste draden eerst. Hoe langer de katoendraden, des te beter de kwaliteit. Deze onderscheidt zich duidelijk van andere soorten, door extra lange vezels en een grote zuiverheid van het materiaal.

De oudste resten van katoenvezels zijn gevonden in Egypte, namelijk 12.000 jaar oud.
Egyptische katoen wordt nog steeds beschouwd als de beste kwaliteit katoen. De Egyptische katoenplant brengt de langste vezels voort. Het weefsel is het meest gladde en soepele katoen dat pluisvrij en slijtvast is.


Resencies en klantwaarderingen (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code