Top

Monet: Printemps a Giverny

  • Monet: Printemps a Giverny
4,43
Verwachte levertijd: 1 dag

Servet met kunst afbeelding:
Monet
: Printemps a Giverny

(L 435300)

Deze mooie servetten zijn 3-laags.

Afmetingen: 33 x 33 cm

Prijs is per pakje met daarin 20 servetten.

De servetten worden gemaakt van 100 gerecycled papier en zonder kunstmatige witmakers.

Achtergrond informatie:

Claude Oscar Monet (Parijs 1840 – Giverny 1926) was een Frans impressionistisch kunstschilder

Monet begon op 14-jarige leeftijd met het schilderen van landschappen in de buitenlucht, op aanraden van de Normandische schilder Eugène Boudin.

Hij schilderde vooral de landschappen uit de omgeving waar hij woonde. In Argenteuil het beroemde veld met klaprozen, en in Giverny scènes uit de beroemde tuin van Monet, die later een toeristische trekpleister is geworden.

Het schilderij ‘Impression, soleil levant’ uit 1872 werd oorspronkelijk geridiculiseerd door de kunstcritici en het publiek, en gaf aanleiding tot het begrip 'Impressionisme'. Dit werk werd tentoongesteld in de op last van Napoleon III geopende 'Salon des Refusés', waar toen nog andere dergelijke werken hingen die geweigerd waren voor de toonaangevende 'Salon de Paris'. Het publiek kwam in grotere aantallen naar deze salon van de 'Geweigerden' dan naar de officiële salon, al was het maar om de spot te drijven met deze nieuwlichters, maar uiteindelijk zouden de Geweigerden algemene erkenning krijgen.

Het is vrijwel onmogelijk om uit het enorme oeuvre van Monet een keuze te maken. Hij was zeer gefascineerd door de Japanse houten brug in zijn tuin, die hij meerdere malen geschilderd heeft. De verschillende dieptelagen in het schilderij, bestaande uit de brug, de waterlelies, de bomen achter de brug, de weerspiegeling van die bomen en de brug in het water, met soms ook nog de weerspiegeling van de wolken, laat zien wat een meester Monet was in het weergeven op doek van wat hij zag. Hiermee is Monet geslaagd in wat de impressionisten wilden doen: vastleggen van het visuele aspect van de alledaagse werkelijkheid, zonder gepsychologiseer of verwijzing naar de Klassieke Oudheid of andere historische thema's.

Monet heeft ook veel geschilderd buiten Frankrijk. In Nederland heeft hij vooral in de Zaanstreek meerdere werken gemaakt, met als onderwerp o.a. molens en typisch Zaanse huizen. Ook in Amsterdam heeft hij schilderijen gemaakt, bijvoorbeeld De Zuiderkerk, Amsterdam gezien vanaf de Groenburgwal (circa 1874).

Monet kan als grondlegger en trouwste vertegenwoordiger van het Impressionisme beschouwd worden.


Resencies en klantwaarderingen (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code