Top

Oolong thee (Zwarte Draak) Himalaya BIO 50 gr.

  • Oolong thee (Zwarte Draak) Himalaya BIO 50 gr.
  • Oolong thee (Zwarte Draak) Himalaya BIO 50 gr.
  • Oolong thee (Zwarte Draak) Himalaya BIO 50 gr.
9,95
(Tijdelijk) niet meer leverbaar. Wilt u meer informatie? Mail ons!

Oolong thee Himalaya BIO

 

­­Voor elk topje één blaadje, één van de beste theesoorten! Complex, bloemig, kruidig en fruitig gemaakt door een ambachtsman. Afkomstig uit een kleine biologische theeplantage waar volksgezondheid, fairtrade en eerlijkheid centraal staan. Op 2200m op de Kangchenjunga geplukt.


Inhoud: 50 gr.
Ingrediënten:
Oolong thee Himalaya BIO.

 

Belangrijk om te weten: U kunt met hetzelfde zakje nog wel twee tot drie keer thee zetten!

Gebruik van Oolong thee.

Dit is heel erg smaak afhankelijk. Een richtlijn is 12 gram op één liter water en dan 3-5 minuten laten trekken. Je kunt het zakje daarna nog een keer, of zelfs nog vaker, gebruiken om thee van te maken. Maar belangrijk is, dat je zelf gaat ervaren wat je goed bevalt, omdat meer of minder thee ook gedaan wordt en langer en korter laten trekken ook.

Je krijgt het beste resultaat als de temperatuur van het water dat je erop giet, ligt rond de 95 graden. Bij goed gebruik krijg je een thee met een complexe, bloemige, kruidige en fruitige smaak.Achtergrond informatie:

Oolongthee of Oolong is een traditionele Chinese theesoort ergens tussen groene en zwarte thee. Groene thee is helemaal niet geoxideerd en zwarte thee is volledig geoxideerd. De oxidatiegraad van oolong thee ligt tussen de 10 en 75%.

De smaak van de minst geoxideerde oolongs neigt naar groene thee met een frisse fleurige citrusachtige smaak. De meest geoxideerde neigen naar zwarte thee en bezitten een smaak van steenvruchten vaak omschreven als geroosterde abrikozen en perziken.


De term "oolong" betekent "zwarte draak" in het Chinees.

Gedroogde "Oolong"-theeblaadjes zijn te herkennen als losse opgerolde (donker)groene bolletjes voor de minst geoxideerde soort en tot een zwart draadachtig voorkomen voor de meest geoxideerde oolongs.


Productie van Oolong:

Oolong-thee ondergaat een paar delicate processen om aan zijn unieke aroma en smaak te komen. Typische Oolong-thee wordt geproduceerd volgens de volgende stappen:

(萎凋 wěidiāo) Het verwelken. Drogen in de zon of aan de lucht blootstellen om wat vocht kwijt te raken.


Yao-Qing (摇青 yáoqīng) Het kneuzen van de bladrand om een grote oppervlakte voor oxidatie te maken. Deze kneuzing breekt tevens de celwanden zodat de in de cel aanwezige enzymen het oxidatieproces opstarten.

Rou-Qing (揉青 róuqīng). De theebladeren worden ondersteboven gegooid voor de volgende stap.

Sa-Qing (杀青 shāqīng). Het proces om de verdere oxidatie te stoppen. Dit gebeurt door de thee kortstondig te verhitten. De hitte stopt alle enzymatische activiteit.

Koelen.

Drogen, om het teveel aan vocht te verwijderen.


Klassering.

Verpakken.
Resencies en klantwaarderingen (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code