Top

Witte Thee, Pai Mu Tan Superior 50 gr.

  • Witte Thee, Pai Mu Tan Superior 50 gr.
  • Witte Thee, Pai Mu Tan Superior 50 gr.
  • Witte Thee, Pai Mu Tan Superior 50 gr.
12,95
(Tijdelijk) niet meer leverbaar. Wilt u meer informatie? Mail ons!

Witte thee Fine Pai Mu Tan Highest Grade

 

Deze Pai Mu Tan is een top thee! Deze hoge kwaliteit witte thee vertoont de juiste hoeveelheid kleine witte haartjes op de volledige bladeren, dit is een teken van de kwaliteit. De smaak is zacht en ietwat zoetig en bloemig. Héél veel white tips!

Witte Thee, Pai Mu Tan Superior 50 gr.


Inhoud: 50 gr.
Ingrediënten: Witte thee Pai Mu Tan Superior.

Belangrijk om te weten: U kunt met hetzelfde zakje nog wel twee tot drie keer thee zetten!

Bai Mu Dan Superior heeft mooie grote theebladeren met veel jonge, ongeopende, behaarde, zilverkleurige bladknopjes uit Fujian. Deze 'Witte Pioen' wordt minimaal en handmatig bewerkt. De lichte drank heeft een zoetig aroma en is vol en zeer mild van smaak.


Pai Mu Tan of Bai Mu Dan wordt gemaakt van de eerste jonge knoppen van de theeplant Camellia Sinensis. De blaadjes worden nauwelijks gerold en zeer licht geoxideerd. Het grote blad geeft een zeer licht aromatisch (iets zoet) aftreksel met goudgele kleur.

Gebruik van Witte thee Pai Mu Tan.

Dit is heel erg smaak afhankelijk. Een richtlijn is ca.7 gram op één liter water en dan 1.5 tot 2 minuten laten trekken. Je kunt het zakje daarna nog een keer, of zelfs nog vaker, gebruiken om thee van te maken. Maar belangrijk is, dat je zelf gaat ervaren wat je goed bevalt, omdat meer of minder thee ook gedaan wordt en langer en korter laten trekken ook.

Je krijgt het beste resultaat als de temperatuur van het water dat je erop giet, ligt tussen de 70 en 80 graden. Bij goed gebruik krijg je een thee met een subtiele zachte smaak en een frisse bloemige geur. 

 

Achtergrond informatie:

Witte thee is een zeer exclusieve thee die bestaat uit de eerste jonge knoppen van de theeplant Camellia sinensis. Ook groene en zwarte thee komen van dezelfde theeplant maar bestaan uit andere blaadjes en ondergaan een andere bewerking. 

De thee wordt sinds lange tijd voornamelijk  verbouwd in de Chinese provincies Fujian en Zhejiang. De laatste jaren wordt de thee ook verbouwd in India, Sri Lanka, Noord Thailand en Oost Nepal.

De benaming witte thee verwijst naar de witte haartjes van de knoppen van de theeplant. Na het plukken worden de knoppen en zeer jonge blaadjes gestoomd en op lage temperatuur gedroogd. Omdat de blaadjes niet worden gerold, vindt er slechts weinig fermentatie plaats en blijven de gezonde voedingsstoffen goed intact.

Door dit korte bewerkingsproces bevat witte thee veel antioxidanten die goed zijn voor de gezondheid. Witte thee bevat daarnaast slechts weinig theïne. Witte thee is daarom nog gezonder dan groene thee.


Witte thee wordt al duizenden jaren in China gedronken maar is pas sinds kort verkrijgbaar in Europa. Vroeger werd de thee vanwege haar exclusiviteit alleen in keizerlijke kringen gedronken.Resencies en klantwaarderingen (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code