Top

Gounod: Romeo and Juliet

  • Gounod: Romeo and Juliet
  • Gounod: Romeo and Juliet
27,95

Gounod: Romeo and Juliet

 

Release datum: 01-09-2016

Label: Arthaus Musik

Omschrijving: Opera Film

Art.nr.: 109261

Discs: 1

Inhoud:

Roméo & Juliette
Charles Gounod

Geluidsformaat: PCM Stereo,DD 5.1,DTS 5.1 - Beeldformaat: 16:9
Speelduur:73min - Ondertiteling:GB,DE,FR,ES,JP,KOR


Een film van Barbara Willis Sweete met Angela Gheorghiu en Roberto Alagna. Gefilmd op locatie in het Koninklijk Paleis van Zvikov, Tsjechische Republiek

Ook verkrijgbaar op Blu-ray (109262)

Met het Tsjechisch Philharmonisch Kamer Orkest, onder leiding van Anton Guadagno.

Gezongen in het Frans.

Achtergrond informatie:


De eerste uitvoering van Roméo et Juliette vond plaats in het Théâtre Lyrique in Parijs op 27 april 1867. Voor Gounot was het zijn tweede artistieke triomf. Roméo et Juliette werd nog populairder dan Faust en vergaarde snel internationale roem.

Dankzij moderne camera- en microfoontechnologie is het tegenwoordig een relatief simpele zaak om zelfs de meest overvloedige opera-ensceneringen live te registreren. ‘Opera als film’ is een specifieke kunstvorm geworden.

Vanuit technisch oogpunt is het een veeleisend gebeuren, vergelijkbaar met een echte filmset. De dynamiek eist grote aandacht en de camera kan snel en mobiel bewegen, waardoor perspectieven snel kunnen veranderen.

Voor haar film, gebaseerd op een enigszins bewerkte versie van de opera, verplaatste regisseuse Barbara Willis Sweete de handeling naar het pittoreske gotische kasteel van Zvikov in de Tsjechische Republiek.

Het toen nog in real life echtpaar Angela Gheorghiu en Roberto Alagna behoort sinds 1996 tot de toonaangevende sterren van de operawereld. Hun gezamenlijke debuut vond plaats in 1998 bij de Metropolitan in New York met Gounod’s Roméo et Juliette en werd een grote triomf voor het toen net getrouwde stel.
 Resencies en klantwaarderingen (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code