Top

Medjoul dadels 10 stuks. (ca. 275 gram)

  • Medjoul dadels 10 stuks. (ca. 275 gram)
  • Medjoul dadels 10 stuks. (ca. 275 gram)
  • Medjoul dadels 10 stuks. (ca. 275 gram)
  • Medjoul dadels 10 stuks. (ca. 275 gram)
5,99

Medjoul dadels verpakt per 10 stuks.

Gewicht: ca. 275 gram

Dadels komen oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het zijn echte woestijnvruchten en daardoor al eeuwenlang geliefd voedsel van nomaden.

De 100% natuurlijke Medjoul dadels vormen de koningsklasse van de dadels en variëren in kleur van licht naar donker bruin, afhankelijk van het gebied waar ze groeien. Ze zijn wel drie tot vier keer groter dan de dadels die je normaal gesproken in de winkel ziet liggen. Dit pit zit er nog in en verder bevatten ze geen conserveermiddelen of kleurstoffen.

Medjoul dadels worden dus verpakt in hun natuurlijke staat zonder een enkele toevoeging. De zoete smaak en het volle vruchtvlees komt voort uit vruchtbare grond, zon en toewijding. De medjoul dadels drogen vanuit zichzelf nadat ze rijp zijn. Een belangrijk verschil met de kleinere plakkerige dadels die je meestal ziet liggen in de winkels, is dat deze laatste in glucosestroop worden gekonfijt

 

Voedingswaarden (per 100 gram)

De Medjoul is een enorm verantwoorde lekkernij. De dadel is 100% natuurlijk. Het bevat een flinter aan plantaardige vetten maar barst van de vitaminen. Ruim 13 mg van de dadel zijn puur vitaminen! Daarnaast is de vrucht rijk aan andere gezonde voedingsstoffen.

- Calorieën 283 kcal. / 1.160 kJ.

- Totaal aan vetten 0,4 gr.

- Totaal aan Proteïne 1,6 gr.

- Totaal aan Koolhydraten 68,0 gr.

- Totaal aan Mineralen 0,6 gr.

- Totaal aan Vitaminen 13,1 mg.

 

Medjoul dadels gezond door de vezels.

Medjoul dadels zijn van nature rijk aan vezels. Deze vezels hebben een gunstige werking op ons darmstelsel. 

Medjoul dadels gezond door mineralen.

Medjoul dadels bevatten natuurlijke mineralen als kalium, magnesium, fosfor en calcium; belangrijke voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft.

Medjoul dadels gezond door natuurlijke suikers.

Medjoul dadels bevatten uitsluitend natuurlijke suikers waardoor ze het lichaam snel kunnen voorzien van energie. 

Bewaartip: 

Gedroogde dadels blijven erg lang goed. Lucht, licht en vocht zorgt ervoor dat de kwaliteit van de vruchten achteruit gaat. Bewaar de dadels daarom in het donker, op een droge koele plek in een luchtdichte verpakking. De dadels hoeven niet per se in de koelkast, maar het kan wel. Leg de dadels niet naast sterk geurende producten zoals uien o.i.d. Ze kunnen de geur absorberen.


Serveetip: Ook heerlijk om in stukjes te snijden en door een salade te doen of te vullen voor de speciale gelegenheden met roomkaas en eventueel mooie walnoten erbij.

Achtergrond informatie:

Dadels worden al geoogst door de mens sinds 6000 voor Christus. Er zijn vele verschillende soorten dadels, maar Medjoul (bijnaam "Fruit of Paradise") behoort tot de beste dadel ter wereld.

Medjoul dadels zijn boomvruchten die afkomstig zijn uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika, maar ze kunnen ook worden gekweekt in een aantal woestijnachtige gebieden rond de wereld. In het Midden-Oosten, waar ze in het wild groeien, zijn ze een populaire vrucht voor nomadische reizigers omdat ze zorgen voor veel energie en gezonde voedingsstoffen en ze zijn direct beschikbaar.


Medjool dadels zijn vruchten van de dadelpalm. De vrucht groeit in groepjes van 10, hoog in de boom. Tijdens het rijpen veranderen ze van groen naar glanzend bruin. Medjool dadels hebben een dikke, maar zachtere textuur dan andere dadels. De smaak is erg zoet en is te vergelijken met honing.


Een stukje geschiedenis
De Medjoul dadel wordt beschouwd als de oudste gecultiveerde vrucht. In het begin werd de vrucht uitsluitend genoten door royalty's en alleen gereserveerd bij uitbundige feesten.

De Medjool werd oorspronkelijk alleen gekweekt in het Midden-Oosten. Maar in 1927 stierven de Medjool Dadelpalmen bijna uit door de Baioudh ziekte. Dr. Walter Tennyson Swingle, een botanicus uit de VS, wist elf ziektevrije Medjool uitlopers te bemachtigen in Marokko en bracht deze in veiligheid door ze naar Washington DC over te brengen. De uitlopers werden vervolgens verscheept naar een geïsoleerde locatie in het zuiden van Nevada. Na meer dan zeven jaar in isolatie te hebben gelegen, hadden negen van de elf scheuten het overleefd. De dadel uitlopers werden vervolgens geplant in Florida , Texas en Arizona waar het beste klimaat te vinden was om de Medjool te laten groeien en gedijen. Ontdekt werd dat de dadels uitzonderlijk hoge temperaturen in de zomer moeten hebben met een zeer lage luchtvochtigheid en veel water voor de wortels.


Zo werd de vrucht gered voor het nageslacht en gelukkig maar! Medjoul dadels worden bijzonder gewaardeerd voor hun grote omvang, hun zoete smaak, en hun sappige vruchtvlees, zelfs wanneer ze gedroogd zijn. Ze zijn rijk aan natuurlijke zoetheid, vezels en kalium evenals vele andere vitaminen en mineralen, wat betekent dat er geen enkele reden is om ze niet elke dag te eten. Het is een natuurlijke, en gezonde zoete traktatie. Medjoul dadels zijn nagenoeg vetvrij, natriumvrij en cholesterolvrij. 


Er zijn veel verschillende soorten dadels. Ze groeien aan palmbomen in warme, droge klimaten. De echte dadelpalm houdt van een zonnig, heet en droog klimaat met genoeg grondwater aanbod, maar weinig regen. Het is een prachtige boom die vaak wel een hoogte van 80 tot 100 meter kunnen bereiken en soms wel 20-meter lange bladeren hebben.

Medjoul dadels zijn duur vooral omdat telen en oogsten van deze dadels erg arbeidsintensief is. Na handbestuiving, moeten de bomen worden beschermt tegen stof en regen. Elke dadel wordt met de hand geoogst en dit is ook moeilijk daar de dadels allemaal rijpen op verschillende tijdstippen.De dadels worden gerijpt en gedroogd in de zon terwijl ze nog steeds verbonden zijn met de boom. 

De smaak en voedingsgegevens.
De medjoul is zeer zacht, amber- rood en erg zoet. De dadel zit zo vol met natuurlijke suikers dat de buitenste schil glimt door de aanwezigheid van suikerkristallen. Het heeft een weelderige, gekruide, bijna gebakken smaak. De meeste mensen beschrijven medjoul dadels als het hebben van een rijke, bijna karamel-achtige smaak. Ook komen vermeldingen van de smaak van honing en kaneel vaak voor. Ze worden meestal gedroogd geserveerd.

Medjoul dadels bevatten ongeveer 66 calorieën per stuk. Ze zijn een goede bron van vezels en bevatten een hoog gehalte aan essentiële mineralen waaronder kalium, magnesium, koper en mangaan. De meeste dadels bevatten een aanzienlijke hoeveelheid fruit suiker, maar dit maakt ze een goed alternatief voor desserts met veel calorieën.


Genieten van dadels.
Medjoul dadels zijn heerlijk om te nuttigen. Het is een zelfstandige snack, maar kan heel goed samen met andere hapjes zoals harde kazen, crackers, en knapperig brood worden gecombineerd.

Medjoul dadels worden in vele recepten verwerkt. Veel Noord-Afrikaanse stoofschotels bevatten gesneden medjouls. Ook ze vaak gemengd met yoghurt voor het ontbijt in landen als Irak en Iran. Ze worden verwerkt in ijs, taart, cake en dessert. En ze worden vaak door het beslag van vele verschillende soorten brood en gebak gemengd.

Medjoul dadels zijn ook goed te combineren met amandelen en met kaas. Ook zijn de medjoul dadels heerlijk te combineren met hartige gerechten of als vulling voor vis, vlees of gevogelte. 


Waarom zijn Medjoul dadels zo gezond?
Zoals eerder omschreven, de medjoul dadel is een veelzijdige vrucht vol met vezels , vitaminen en mineralen. Ze bevatten veel kalium wat in onderzoeken, een voedingsstof die heeft bewezen dat het risico op een hoge bloeddruk en beroerte verkleint. 

In het stenen tijdperk werd de dadel gebruikt om het seksuele uithoudingsvermogen te verhogen, de spijsvertering te bevorderen en de gezondheid van het hart de vergroten.

De gezondheidsvoordelen van de Medjoul dadels omvat ook het stimuleren van de gezondheid van de hersenen. De dadels zijn een rijke bron aan vitamine B6 waarvan is aangetoond dat het de prestatie van de hersenen verbeterd. Bovendien werkt het magnesium gehalte in de dadels mee aan het tegengaan van het risico op de ziektes artritis en Alzheimer .

Zwangere vrouwen die Medjoul dadels eten plukken hiervan ook de extra voordelen. Studies van de Universiteit voor Wetenschap en Technologie hebben aangetoond dat het eten van deze dadels, gedurende de laatste 4 weken van de zwangerschap, meewerken aan een snellere bevalling. 

Medjoul dadels zijn ook uitstekend fruit voor sporters vanwege het zeer hoge gehalte aan koolhydraten en kalium. Daarnaast zijn ze ook in verband gebracht met een verminderde kans op kanker. 

Kortom: Medjoul dadels zijn echt een topproduct. Resencies en klantwaarderingen (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over