Top

Groep: Jozo keukenzout grote 'kook' strooibus.

  • Groep: Jozo keukenzout grote 'kook' strooibus.
0,95

Jozo keukenzout met Jodium Kookstrooibus 600 gr.

Fijn puur zout met jodium

JOZO puur zout met jodium is een van de meest zuivere zoutsoorten ter wereld. Het wordt in Nederland en Denemarken gewonnen uit ondergrondse zoutlagen die miljoenen jaren geleden zijn ontstaan door indamping van de Zechsteinzee.

De vorm en grootte van een zoutkorrel bepalen het smaakeffect. Daarom wordt JOZO zout in verschillende groottes 01-08 gekristalliseerd. JOZO 03 fijn zout heeft een kleine korrel die gemakkelijk oplost en smaken verbindt.

Koken met fijnzout
Met zout breng je smaken tot leven. Daardoor kook je beter en proef je meer. De kleine, fijn gemalen korrels van JOZO 03 zijn uitermate geschikt voor het bereiden van je dagelijkse maaltijd - van aardappelen tot het bakken van vlees, vis of eieren en het bereiden van sauzen, stoofschotels en beslag.

Goed voor uw gezondheid:

Natrium is nodig om de bloeddruk en vochtbalans in je lichaam te regelen, zodat je spier- en zenuwcellen goed kunnen werken. Zout is dus een belangrijk onderdeel van een goed uitgebalanceerd voedingspakket. De hoeveelheid zout die een mens nodig heeft en/of kan hebben verschilt per persoon. Te veel zout kan o.a. leiden tot een te hoge bloeddruk.


Een tekort aan natrium is ook gevaarlijk en vooral problematisch voor de hersenen en het hart (hartspier). Symptomen zijn: ‘zich niet goed voelen’, hoofdpijn, slaperigheid, futloosheid, wankele gang of concentratieproblemen.

Jodium draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel en de cognitieve functies.

Voedingswaarden

 

Per 100 g

Energie

0 kJ/kcal

Vetten

0 g

waarvan Verzadigde

0 g

Koolhydraten

0 g

waarvan Suikers

0 g

Eiwitten

0 g

Zout

99.9 g

Consumptie van 1g zout met iodine is goed voor 15% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) jodium.


Ingrediënten:

Zout (NaCI)

jodium (KI 2,3mg I¨ / 100g)

antiklontermiddel (E504, E535)

Land van oorsprong: Nederland

Verpakt in: NederlandResencies en klantwaarderingen (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code