Top

Darjeeling First Flush van Pelikaan 100 gr.

  • Darjeeling First Flush van Pelikaan 100 gr.
15,99

Darjeeling First Flush van Pelikaan.

1st Flush, de eerste pluk van het jaar, geldt als de 'Champagne' onder de theesoorten. De fijne, met de hand geplukte 1ste twee topblaadjes geven een lekkere zachte smaak. Het is ook de duurste thee, en wordt elk jaar in mei ingevlogen.

Gewicht: 100 gr.

Bewaartip: Thee is gevoelig voor vocht en geuroverdracht en kan dus het best bewaard worden in een goed af te sluiten blik.

Achtergrond informatie:

Darjeeling thee is een unieke en bijzondere zwarte theesoort. Darjeeling thee is vernoemd naar het gebied waar de thee vandaan komt, de streek Darjeeling in de Indiase staat West-Bengalen. Een zorgvuldige kweek bezorgt de thee zijn karakteristieke aroma: fruitig, kruidig, en een klein beetje zurig wrang (door de natuurlijke aanwezigheid van tannine).

Het is thee van een zeer goede kwaliteit. Dit komt door het feit dat darjeeling thee hoog op de uitlopers van de Himalaya verbouwd wordt, wel op een hoogte van 1200 tot 2000 meter en de kenner weet: hoe hoger de theeplantage, hoe beter de kwaliteit van de thee.
Darjeeling thee is een relatief jonge theesoort; nog maar rond de 60 jaar oud. Het productie proces van darjeeling thee werd uitgevonden en ontwikkeld door Robert Fortune, een botanist uit Schotland.

Darjeeling thee, en dan met name de First Flush heeft zich in een korte tijd ontwikkeld tot een champagne onder de theesoorten en is daardoor een van de duurdere theesoorten die in de winkel te vinden is. Om deze reden is er een boel namaak Darjeeling thee in omloop.

 

 

De Pelikaan:

Landelijk, maar ook internationaal heeft koffie- en theehandel De Pelikaan vanaf 1920 grote bekendheid verworven, en dat is opmerkelijk aangezien De Pelikaan vrijwel nooit reclame heeft gemaakt via regionale of landelijke media. De bekendheid heeft dus te maken met de uitstekende kwaliteit van de producten. Er zijn meer dan 6.000 geregistreerde klanten, verspreid over het gehele land en in het buitenland.

 

Ook de winkel in Zutphen wordt bezocht door klanten uit het hele land en het mooie authentieke interieur is ondertussen een bezienswaardigheid geworden.

 

In 1991 verwierf de firma het predicaat 'hofleverancier' ter gelegenheid van het 175-jarig jubileumResencies en klantwaarderingen (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code